text.skipToContent text.skipToNavigation

Status vrećice za vakumiranje 120X550 za salame 100komID EK000256285

Status vrećice za vakumiranje 120X550 za salame 100komID: EK000256285

Cijena
159,99 kn
Status vrećice za vakumiranje 120X550 za salame 100kom  Saznaj više

Dostavljamo već od 04.07.2022

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Status vrećice za vakumiranje 120X550 za salame 100kom

Opis

Zanima vas kako suhe salame i kobasice najbolje pripremiti za transport i prodaju? Ako želite svoje proizvode kvalitetno pohraniti i spriječiti utjecaje vanjskih čimbenika za vrijeme skladištenja, onda ih vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Vakuumske vrećice za salame sačuvaju vrhunsku kvalitetu salama i kobasica

Vakuumsko pohranjivanje zaštiti kobasice i salame od daljnjeg sušenja i zorenja. Vrećice za vakumiranje salama su najbolji odabir za pohranjivanje vješto proizvedenih prehrambenih proizvoda jer su izrađene od materijala, koji jamče nepropusnost i dobro zatvaranje vrećica s vakuumiranjem.

Vrećice za salame su izrađene od pomno odabranih materijala

Vrećice za salame Status su izrađene od dvoslojne folije, koja se sastoji od polietilena i poliamida. Polietilen je najbolji materijal za kontakt s hranom, zato se nalazi na unutarnjem sloju folije. Jamči neškodljivost za namirnice i kvalitetno varenje vrećica.

Poliamid je materijal, koji sprečava utjecaj kisika na pohranjene namirnice i garantira nepropusnost. 30 odnosno 20 µm debeli sloj poliamida se nalazi na vanjskoj strani vreća za vakuumiranje. To je najdeblji sloj poliamida na tržištu, zato su Statusove vrećice za vakuumiranje najbolji odabir za vakuumiranje delicija za vlastitu potrošnju i za pohranjivanje prehrambenih proizvoda za prodaju.

najbolje vrećice za vakumiranje salama
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Kvalitetni materijali Statusovih vrećica garantiraju i sljedeće prednosti:

 • Vrećice su neutralne na okus i miris, zato pohranjena hrana nema čudan okus po plastici.
 • Vrećice za vakuumiranje možete prati u perilici suđa i koristiti više puta, sve dok vam to dopušta dužina.
 • Vreće su primjerene za sous vide kuhanje. Kobasice, kuhane u vrećici u vlastitom soku malo ispod vrelišta, imaju još posebno izniman okus.

U čemu su Statusove vrećice bolje od konkurentskih?

Kvalitetu vreća za vakuumiranje određuju tri čimbenici: debljina folije, kombinacija materijala i visina rebrastog profila. Statusove vrećice za vakuumiranje su rezultat višegodišnjih istraživanja i razvoja. Izrađene su isključno od materijala europskog porijekla, koji imaju sve potrebne certifikate za pohranjivanje hrane. Proizvodnja Statusovih vrećica je u Sloveniji.

 • Statusova folija ima 100 µm debeli glatki sloj i 130 µm debeli rebrasti sloj.
 • Statusove vrećice imaju najdeblji (30 odnosno 20 µm) sloj poliamida, koji jamči nepropusnost kisika i štiti pohranjene namirnice od oksidacije. Skupa s unutarnjim slojem polietilena (80 i 100 µm) formiraju vrećice, u kojima su namirnice potpuno zaštićene od užeglosti zbog zamrzavanja i aroma drugih, nezavakuumiranih namirnica.
 • Visina rebrastog profila Statusovih vreća za vakuumiranje je 0,2 mm. To je ključan čimbenik za kvalitetno varenje kod dugotrajnog vakuumiranja. Statusove vrećice su kvalitetno zavakuumirane u početnim ciklusima i nakon 50 uzastopnih vakuumiranja.

Poteškoće zbog upotrebe neprimjerenih vrećica za vakuumiranje

Problemi se pri dugotrajnom vakuumiranju najčešće ne pojavljuju zbog greške na vakuumirki nego zbog upotrebe neprikladnih vrećica. Ukoliko imate probleme s vakuumskim pakiranjem salama i drugih proizvoda, provjerite, kakve vrećice koristite:

 • Tanje vrećice iz neprimjerenih materijala se tijekom varenja previše otope, zato vakuumirka ne može povući sav zrak te izgleda kao da vrećica ne drži vakuum.
 • Ako nemaju primjereni rebrasti profil, onda namirnice okružuju mali mjehurići zraka, zato postoji veća mogućnost kvarenja pohranjene hrane.
 • Vrećice s nedovoljnim profilom ćete uspjeti dobro zavakuumirati u nekoliko prvih cikala, a onda više neće držati vakuum jer će biti vareća traka previše zagrijana te će ih probušiti.

Kupnja 100-setova se isplati

Kupnjom većih setova vrećica za salame uštedite i napravite zalihu, koja vam garantira da vam neće ponestati vrećica usred pripreme zimnice ili pohranjivanja salama i kobasica od kolinja.

Vrećice za vakumiranje salama su primjerene i za druge namirnice, koje sprečavanjem oksidacije zaštitite od propadanja i gubitka hranjivih vrijednosti:

 • dugoljasto povrće kao što su šparoge, mahune i poriluk;
 • narezano povrće;
 • oraščići i
 • začini.

Olakšajte si posao s upotrebom samoljepive trake Status Stiki, koju namjestite u vakuumski aparat da umjesto vas drži vrećicu na pravilnom mjestu.

Tip proizvoda Pribor za vakumiranje
Brand Status