Nagradni natječaj Travel - advent - eKupi.hr - Vaša internet trgovina
01 333 8888
Katalog proizvoda

Bravo! Uspješno ste riješili prvi dio zadatka! 

Pronašli ste link i sletjeli na svoje prvo odredište! Nastavljamo s putovanjem jer vam uskoro otkrivamo novi zadatak, no najprije se opustite i uživajte u letu. Ispričat ćemo vam kratku pričicu o avionima, stogodišnjacima i narančastoj boji. 

Pitate se što im je zajedničko?

U nadolazećoj 2019. godini, nizozemska avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines proslavit će 100 godina poslovanja. KLM je najstariji operativni avio prijevoznik koji i dalje djeluje pod originalnim imenom. 

Znate li koje je puno ime kompanije na nizozemskom koje se krije iza kratica? 
Ili, bolje rečeno, znate li ga ispravno pročitati? Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën. 

Ako ste već putovali s KLM-om sigurno ste primijetili da su avioni najčešće plave boje, a ako ste imali sreće onda ste možda i vidjeli njihov „special edition“ Boeing 777-300 narančaste boje.  

Znate li kako je došlo do širenja palete boja?
Orange je ime, ali i simbolična boja nizozemske kraljevske obitelji pa je KLM 2015. god. na društvenim mrežama objavio fotografiju narančastog Boeinga 777-300ER i pitao svoje fanove kako bi bilo da ga sljedeće godine zaista oboje u narančastu boju povodom Kraljevog dana. 30,000 likeova dalo je zeleno svjetlo narančastom avionu i 2016. godine KLM flota je obogaćena avionom vesele boje koji se koristi za posebna nacionalna događanja, u svrhu promocije Nizozemske. 

A sada kada znate sve zanimljivosti o avio kompaniji koja vas vodi kroz ovo online putovanje, vrijeme je da vam otkrijemo finalnu destinaciju. Let preusmjeravamo na našu Facebook stranicu gdje ćemo također pričati – o bojama. :) Zadatak glasi: pokažite nam koliko volite narančastu boju: tekstom, fotkom, videom, pjesmom ili drugim oblikom po odabiru. Jeste li uredili dnevni boravak u narančaste tonove ili vam možda božićne lampice svijetle narančasto? Pokažite nam!

Isplati se potruditi jer pobjednika u tom slučaju vodimo na pravo putovanje! I to u KLM prijestolnicu - Amsterdam. :) Zato, zavežite pojas, slijećemo na eKupi Travel Facebook stranicu. Vaše odgovore očekujemo u sklopu komentara na objavu natječaja.

Pravila natječaja možete pogledati ovdje.