Vodič za kupnju parnih postaja - eKupi.hr - Vaša internet trgovina
01 333 8888
Katalog proizvoda
 landing


Vodič za kupnju parnih postajaZnamo da vam glačanje nije jedna od omiljenih aktivnosti i da svoje dragocjeno vrijeme želite kvalitetnije provesti. Upravo iz tog razloga, donosimo vam vodič za kupnju parnih postaja koji će vam uštedjeti vrijeme u istraživanju raznih modela, njihovih funkcionalnosti i olakšati odabir optimalne parne postaje.

Otkrijte Philips parne postaje i savršenstvo glačanja bez napora, za svaki odjevni predmet!  

 Koja je razlika između običnog glačala i parne postaje?

Obično glačalo sastavan je dio svakog domaćinstva. Cijene variraju od nekoliko stotina kuna prema skupljim uređajima. Najbolje služi za glačanje manjih količina odjeće od glatkog materijala. Za jače rezultate možete koristiti parna glačala koja dolaze sa spremnikom za vodu ili suha glačala bez spremnika. Ponudu Philips parnih glačala možete pogledati ovdje.

Parna postaja najbolji je izbor za glačanje većih količina odjeće, ali isto tako manje količine odjeće glača brže od običnog glačala. Razlog efikasnosti leži u jačoj pari koja prodire duboko u tkaninu, ali svakako i većoj količini pare koja se ispušta. Time brže i učinkovitije stvara savršeno glatke rezultate. Najbolji je izbor za učestalo peglanje posteljina, plahti, većih količina odjeće, a posebice „težih“ materijala poput kimona, sakoa, odijela i slično. Moćna i učinkovita para uklanja čak i bakterije koje se mogu pronaći na tkaninama. Parne postaje koštaju nešto više od običnih parnih glačala i zauzimaju više mjesta zbog vanjskog spremnika za vodu, ali efikasnost, veliki spremnik s vodom koji proizvodi dugotrajnu paru te brzina glačanja uz manje ponavljajućih poteza štede vaše vrijeme i donose odlične rezultate glačanja! 

landing


Otkrijte Philips parne postaje i savršenstvo glačanja bez napora, za svaki odjevni predmet!
 

Glačala s generatorom pare tvrtke Philips imaju snažnu paru i veliki spremnik za vodu, što je idealno za obitelji s učestalijom rutinom glačanja. Glačajte brzo uz 2 puta više kontinuirane snažne pare u odnosu na parno glačalo! (u usporedbi s parnim glačalom Azur Performer tvrtke Philips.) Ponudu Philips parnih postaja možete pogledati ovdje, a ne zaboravite i na daske za glačanje te ostalu dodatnu opremu koju možete pogledati ovdje. 

landing


Kako odabrati najbolju parnu postaju?
 

Odlučili ste se za parnu postaju, ali ne znate prepoznati bitne funkcionalnosti? Donosimo nekoliko kategorija na koje trebate obratiti pažnju pri kupnji.

 1. Snaga pare 
Pritisak pare najčešće se kreće od 4 do 7,5 bara. Što je pritisak pare jači, parna postaja je učinkovitija i brža te stvara veće količine pare.

2. Ispust pare 
Dobru parnu postaju čine i snaga kontinuiranog ispusta pare te snaga dodatnog ispusta koji prodire duboko u vlakna tkanine. Primjerice, Philips parna postaja GC9660/30 ima neprestanu paru od 155 g/min, a dodatni udar od 520 g. S lakoćom će savladati nabore i na najdebljim tkaninama!

 2. Regulacija temperature 
Zahvaljujući Philips tehnologiji OptimalTEMP više ne morate gubiti vrijeme mijenjajući postavke temperature, čekajući na uspostavu temperature ili sortirajući odjeću. Glačajte sve od trapera do svile, zajamčeno bez progorijevanja zahvaljujući savršenom spoju temperature i neprekidno snažne pare. Ponudu OptimalTEMP modela pogledajte ovdje.

Kada birate parnu postaju, pogledajte također postoji li funkcija automatskog gašenja glačala kada je ono neko vrijeme neaktivno. Nije neophodna, ali je vrlo korisna opcija. 3. Spremnik za vodu
 
Obratite pozornost da veličina spremnika za vodu prati vaše navike glačanja. Veći spremnik proizvodit će više pare za glačanje i time ćete moći glačati više odjeće s jednim punjenjem spremnika. Olakšajte si glačanje i birajte odvojivi spremnik kojeg ćete lakše puniti s vodom.     

 4. Samočišćenje 
Neki modeli pružaju i funkcionalnost samočišćenja taloga i kamenca. Kako biste izbjegli taloženje, obratite pozornost najprije na upute proizvođača o vrsti vode kojom smijete puniti spremnik glačala. Neke parne postaje preferiraju destiliranu vodu koja će smanjiti mogućnost taloga, a u nekim možete koristiti i vodu iz slavine.   

5. Težina glačala
Lakša stopala glačala uvelike će vam olakšati glačanje. Ugodna su za rukovanje, lakše klize i smanjuju naprezanja ručnog zgloba. Primjerice, kod Philips parne postaje GC9660/30 glačalo teži 0,8  kg  dok obično glačalo u prosjeku teži oko 1,5 kg.

Sada kada ste pročitali najbitnije savjete pogledajte ponudu Philips parnih postaja, a za sva dodatna pitanja slobodno nam se javite na Facebook (https://www.facebook.com/ekupi.hr) ili e-mailom na podrska@ekupi.hr.   

Dobrodošli u svijet savršeno jednostavnog glačanja!
landing
Auto gume prodaja