Vodič za kupovinu kosilica - eKupi.hr - Vaša internet trgovina
01 333 8888
Katalog proizvoda

1. Veličina travnjaka?

U ponudi imamo velik izbor kosilica koje će zadovoljiti vaše potrebe. Za vas smo ih grupirali po veličini travnjaka kako ne bi morali dugo tražiti onu idealnu. Manje travnjake do 500 m2 možete bez problema održavati s akumulatorskom ili električnom kosilicom. Međutim posjedujete li veliki travnjak do 3000m2, u tom slučaju trebate jaku "mašinu" i najbolji izbor bi bio traktorska ili rider kosilica. Prije same kupovine izdvojite par minuta i izmjerite površinu travnjaka kako bi znali koja je kosilica najbolja za vas.  Ako želite biti precizni uzmite metar u ruke, a ako želite biti praktični izmjerite površinu korakom. Veličina koraka je otprilike 75-80 cm.

Kosilice do 500m²Kosilice do 1000m²Kosilice do 2000m²Kosilice do 3000m²Kosilice preko 3000m².

2. Način rada?

U ponudi imamo ručne, električne, robotske, akumulatorske i benzinske kosilice. 
Napravite pravi izbor!

Ručne kosilice

Ručne kosilice

Ova vrsta kosilice svakako ima prednosti pred drugima, i to iz više razloga. Ne zagađuje okoliš, ekonomična je i njom se lako upravlja. Budući da sva potrebna energija dolazi od korisnika, ova metoda košnje je najteža i ne preporučuje se za velike travnjake. Ukoliko imate mali travnjak i nije vam problem koristiti malo fizičke snage onda su ručne kosilice idealne za vas.

Električne kosilice

Električne kosilice

Ukoliko želite da energija ipak dolazi iz same kosilice i ne želite koristiti benzin onda vam preporučujemo kosilice na struju. Ova vrsta kosilice je relativno tiha, odnosno tiša naspram motornih kosilica, te idealna na održavanje manjih travnjaka.

Robotske kosilice

Robotske kosilice

Ukoliko niste ljubitelj košnje i želite samo da trava bude pokošena ili jednostavno nemate vremena za košnju onda je za vas robotska kosilica. Ona se sama vraća kada se treba napuniti i zaobilazi prepreke pri radu. Stoga zakoračite u budućnost i slobodno obavljajte druge aktivnosti dok vaša robotska kosilica kosi umjesto vas.

Akumulatorske kosilice

Akumulatorske kosilice

Ova vrsta kosilice je veoma slična električnim vrstama, ali u usporedbi s njima ne mora koristiti kabel nego ima bateriju (akumulator). Njena glavna prednost je slobodno kretanje travnjakom, jer nema smetajućeg kabela u koji bi se mogli zaplesti i nema mirisa benzinskih para. 

Benzinske kosilice

Benzinske kosilice

Ako ipak najviše vjerujete snazi benzina, onda je za vas benzinska kosilica. Ova vrsta kosilice je ona koja najčešće padne na pamet ljudima kada misle o kosilicama. Prema tome, one već dugo godina obavljaju dobar posao košnje i zbog toga su pouzdane. Izrazito su snažne i preporuka su za sve veličine travnjaka. 

Traktorske kosilice

Traktorske kosilice

Sjednite, opustite se i uživajte u košnji trave sa traktorskom kosilicom. Ne morate se fizički kretati i gurati kosilicu, nego upravljajte s volanom i kontrolama na kosilici. Veoma se lako upravlja sa ovom vrstom kosilice, bez ikakvog fizičkog napora. Ukoliko imate velike travnjake onda su traktorske kosilice idealan izbor za vas.


3. Pogon

Treća bitna stavka kod kupovine kosilice je pogon. Da li je kosilica samohodna ili ne? Ako želite nabildati svoje mišiće onda svakako uzmite GURAJUĆU, a ako ipak želite samo hodati za kosilicom, SAMOHODNA je najbolji izbor! Takvu vrstu kosilice ne trebate gurati jer se ona sama vuče, a vi samo trebate njom upravljati. Ukoliko imate manji travnjak kojeg redovito kosite i ne smeta vam malo fizičkog napora onda će gurajuća kosilica biti pravi izbor.

4. Motor

Snaga motora nije uvijek presudna. Jedna od činjenica je da nam je potrebna snaga, ali i ta snaga mora biti popraćena s jednakom kvalitetom ostalih dijelova kako bi dobili dobro izbalansiran stroj. Naravno da što je snažniji motor, kosilica ima veće mogućnosti. Jače kosilice su dobar izbor za travnjake koje se ne kose redovito. Kosilice sa slabijim motorom u većini slučajeva će i više nego dobro obavljati sve zadatke koje joj date. Stoga ukoliko obavljate košnju redovito nije vam potreban snažan motor. 

5. Kućište, kotači i ručke

Prije konačne odluke o kupnji kosilice promislite i o slijedećim pitanjima: Koliko često mislite koristiti kosilicu? Što vam je lakše za održavanje? Želite li kosilicu koja se može sklopiti? Gdje ćete ju skladištiti? Još jedna bitna stavka je koliko često kosite i mijenjate visinu rezanja? U našoj PONUDI skoro sve kosilice imaju regulaciju visine tako da smo vam ovaj izbor maksimalno olakšali!
Ako želite da vaša kosilica bude dugo u vašem dvorištu obavezno ju očistite poslije svake košnje jer kiselina iz trave stvara hrđu na vašem kosištu! Hrđa nije jedini potencijalni problem, neugodan miris truljenja trave koja se zalijepila za kućište kosilice svakako nije nešto što želite!
Ako svejedno ne znate koja kosilica je idealna za vas pošaljite sliku svojeg travnjaka i veličinu površine na info@ekupi.hr i Kupko će vam pomoći!

Dodaci za kosilice

Na eKupi možete pronaći sve potrebne dodatke za vašu kosilicu, od ulja i maziva, flaksa za trimere pa do ostalih dijelova i opreme za trimere.

Dodaci za kosilic