text.skipToContent text.skipToNavigation
Zadaci iz fizike, Primjeri i zadaci za studente Prehrambenobiotehnološkog fakulteta, Tomislav PetkovićIDEK000238616
Cijena
89,00  kn
Ovo 2. prošireno i promijenjeno izdanje prilagođeno je zahtjevima dinamike bolonjske nastave fizike na PBFu. Bitne promjene u odnosu na zbirku

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 06.11.2020

Ovo 2. prošireno i promijenjeno izdanje prilagođeno je zahtjevima dinamike bolonjske nastave fizike na PBFu. Bitne promjene u odnosu na zbirku Zadaci iz fizike auditorne vježbe za studente PBFa donose odabrani primjeri:

  • na početku svakog zasebnog poglavlja, s objašnjenjima i čitavim postupkom rješenja
  • parcijalnih ispita
  • domaćih zadaća i
  • popravnih ispita.

Izabrani su primjeri koji će studentima PBFa koristiti u daljnjem studiju i u predmetima iz polja mikrobiologije i molekularne biologije te prehambenih tehnologija uopće. Izdanje je dopunjeno novim zadacima, napose u poglavlju moderne fizike (Atom, jezgra i elementarne čestice) i dodani su primjeri kontrolnih zadaća koje se pišu na kraju prvog (zimskog) i drugog (ljetnog) semestra. Dodan je i primjer Zadatka za kućnu obradbu, koji se zadaje tijekom semestra.

Dopunjen je i priređen Kompendij fizike za PBF u formulama, čija popularnost je rasla iz generacije u generaciju PBFovaca pod studentskim nazivom plava zbirka nezaobilaznim priručnikom u ispitima ili kolokvijima iz fizike, koji će biti dopušteno koristiti na ispitima (engl. openbook exam).

Vjerujemo da će se, u aktualnim studentskim strujanjima, studenti PBFa osjećati ugodno s novim udžbenikom u rukama, da će im teški problemi iz mehanike, mehanike tekućina, elektromagnetizma, optike i osnova nuklearne fizike biti lakši i poimljiviji nego prije ovog izdanja.

Dimenzije 21x29