text.skipToContent text.skipToNavigation

Status aparat za vakumiranje FAMILY VAC (FV500)ID EK000256549

Status aparat za vakumiranje FAMILY VAC (FV500)ID: EK000256549

DOSTAVA U STAN samo 11,99 € na području grada Zagreba. Više saznaj ovdje

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate!

Cijena
92,77 €

Status aparat za vakumiranje FAMILY VAC (FV500) . FamilyVac je među Statusovim vakuumskim aparatima najjednostavniji za upotrebu. Rezultat je jednak – kvalitetno i dugotrajno pohranjene namirnice u...  Saznaj više

Jamstvo: 2 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Status aparat za vakumiranje FAMILY VAC (FV500) . FamilyVac je među Statusovim vakuumskim aparatima najjednostavniji za upotrebu. Rezultat je jednak – kvalitetno i dugotrajno pohranjene namirnice u visokom vakuumu. Vakumska snaga 650 mbar. Nazivna snaga 1800W. Elektronika je prilagođena približno 6000 vakuumiranja. Sadrži 2 folije u roli, 10 vrećica za vakumiranje.

Opis

Mislite da je vakuumiranje prezahtjevno? Isprobajte vakuumski aparat Status Familyvac i garantiramo vam da ćete požaliti što ga niste kupili već prije! Tako jednostavnog recepta za manje bačene hrane još niste isprobali.

 

Zašto preporučamo vakuumsko pohranjivanje hrane?

Vakuumiranje je jedini prirodni način produživanja postojanosti hrane bez utjecaja na izvorno stanje namirnica. Odstranjivanjem kisika spriječite razvoj bakterija koje uzrokuju propadanje, trulež, gubitak okusa i arome. Vakuumskim pohranjivanjem možete uštedjeti vrijeme i novac na više načina te unatoč tome jesti kvalitetnije namirnice.

Vakuumski aparat FV500 deska za rezanje živil, kruh, zavakuumiran sir in paradižnik
Vakumirka Status FamilyVac je izvrsna za pakiranje namirnica za svakodnevnu upotrebu.

Bacite manje hrane i uštedite do 2200 kn godišnje

Rok trajanja namirnica se u vakuumu produži za četiri puta! Vakuumirajte namirnice za svakidašnju upotrebu i one koje su namijenjene dugotrajnom pohranjivanju. Narezak će umjesto tri dana biti jestiv čak 8 dana, svježe meso umjesto dva čak šest dana, a sir će u vakuumu biti ukusan do 35 dana. Zavakuumiranim namirnicama se u zamrzivaču rok trajanja produži do čak tri godine. Detaljnije informacije možete pronaći u tabeli pohranjivanja namirnica u uputama za upotrebu svih Statusovih vakuumirki.

Kupujte svježe namirnice samo jednom tjedno

Meso, voće, salatu i ostalo povrće možete kupiti jednom tjedno te ih pohraniti u vakuumu – u vakuumskim vrećicama ili posudama. Time im produžite svježinu te izbjegnete više puta tjedni odlazak u nabavu hrane. Hranljive vrijednosti i vitamini u vakuumu se sačuvaju, zato su brige oko kvalitete namirnica suvišne.

Kupujte veća, ugodnija pakiranja hrane

Kupujte mudro i uštedite! Kupujte veća, XXL pakiranja hrane, koja su jeftinija te ih vakuumski pohranite u manje paketiće. Ne samo da će iznos na računu biti niži, nego ćete imati zalihu namirnica, zato nećete trebati brinuti o tjednom kupovanju grickalica, tjestenine, kave, riža, žitarica i sl.

Pripremite jela unaprijed

Unatoč tome da ste zaposleni i imate puno obaveza ne trebate pristajati na kompromise kod kvalitete prehrane. Sebi i svojoj obitelji možete priuštiti zdrave i ukusne obroke svaki dan! Pripremite veće količine jela te ih vakuumsko pohranite u hladnjaku ili zamrzivaču. Za tjedan dana jelo odmrznite i po potrebi skuhajte prilog. Okusi i arome se u vakuumu u potpunosti održe.

Ne bacajte ostatke hrane

Ne pohranjujete ostatke jela jer ne volite okus podgrijane hrane? Vakuumsko pohranjivanje značajno usporava oksidaciju, zato se okusi i arome pohranjenih namirnica ne promijene. Zavakuumirajte ostatke ručka i uživajte u njima sljedeći dan (ili nakon tri dana) za užinu na poslu. Odaberite domaći obrok umjesto nezdravih, procesiranih namirnica iz automata.

Zamrznite sezonsko voće i povrće

Iskoristite bogatu ponudu voća i povrća kad su u sezoni i najjeftiniji te ih vakuumsko pohranite i zamrznite. Tako ćete svojim domaćima zagarantirati najviše vitamina i najbolji okus čak i u najhladnijim danima kad svježe, lokalne namirnice nisu dostupne.

Vakuumski aparat Familyvac FV500 za više mjesta u zamrzivaču  

Vakuumsko pakirane namirnice nisu okružene zrakom, zato zauzimaju manje mjesta te ih možete ljepše složiti i tako optimalno iskoristiti prostor u zamrzivaču. Vakuumske vrećice Status su najdeblje na tržištu i garantiraju nepropusnost te sprječavaju užeglost radi zamrzavanja.

najbolje vakumske vrećice
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Jagode bez okusa luka

Zato jer u vakuumu nema zraka, nema ni miješanja aroma. Aromatične namirnice pohranite u vakuumu i spriječite širenje neugodnih mirisa po hladnjaku i zamrzivaču. Ako volite brati gljive, onda sigurno znate, kakav učinak imaju zamrznuti vrganji na vaš zamrzivač.

Automatske funkcije vakuumiranja za vrlo jednostavno pakiranje svih vrsta namirnica

Upotreba aparata za vakuumiranje i varenje folije FV500 je zaista jednostavna. Najčešće koristimo funkciju takozvanog automatskog vakuumiranja koja je primjerena za neosjetljive namirnice kao što su suhomesnati proizvodi, čvrsto i suho povrće, orašasti plodovi i sl. Za vas to znači da vrećicu samo namjestite u aparat i stisnete tipku »Vakuumiranje vrećica«. Aparat će vrećicu zavakuumirati na podtlak od -650 mbar te nepropusno zavariti.

Vakuumiranje svježeg mesa

Funkcija ručno vakuumiranje koristi se za vakuumiranje namirnica kod kojih postoji mogućnost da bi se tijekom vakuumiranja oštetile ili da bi aparat usisao tekućinu. Primjer takvih namirnica su svježe meso, meko voće i povrće, gljive te pekarski proizvodi. U tom slučaju pritiskom na tipku »Stop« sami zaustavite vakuumiranje kad procijenite da je isisanoga dovoljno zraka. Aparat na kraju vrećicu još i zavari.

Što se dogodi ako vakuumirka usisa tekućinu?

Ukoliko vaš stroj za vakumiranje usisa tekućinu, ne trebate brinuti jer Familyvac ima preventivni spremnik tekućine. Ta je namijenjen skupljanju manjih količina tekućine koje uđu u aparat. Kad se to dogodi, aparat isklopite iz struje te ispraznite i osušite posudicu na dnu aparata. S vakuumiranjem možete odmah nastaviti.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: vakuumiranje tekućih namirnica

Sokovi, juhe, umaci i namirnice s puno tekućine nisu primjereni za pohranjivanje u vakuumskim vrećicama. Za njihovo pohranjivanje upotrijebite vakuumske posude, vakuumski vrč ili univerzalne vakuumske poklopce Status i funkciju »Vakuumiranje posuda«. Pritiskom na gumb aparat će isisati zrak i stvoriti primjeran podtlak.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: ugrađeni pretinac za foliju

Ugrađeni prostor za foliju služi lakši izradi vrećica za vakuumiranje. Odmjerite potrebnu dužinu, odrežite i zavarite donji rub. Vrećica je spremna za hranu, vi samo odaberite pravu funkciju vakuumiranja i posao je završen.

Jednostavnije namještanje vrećice u vakuumski aparat

Upotrijebite Status Stiki za jednostavnije pravilno namještanje vrećice tijekom vakuumiranja. Stiki je obostrana ljepljiva traka koju nalijepite na rub vakuumirke. Stiki umjesto vas drži vakuumsku vrećicu na pravilnom mjestu. Garantira ravan var bez gužvanja i manju potrošnju folije.

Tip proizvoda Aparati za vakumiranje
Brand Status
Jamstvo 2 god
Maksimalna snaga vakumiranja 6500 mbar
Ovaj proizvod do sada nitko nije ocijenio, budite prvi! Kupite proizvod i ostavite recenziju!