text.skipToContent text.skipToNavigation

Status aparat za Sous Vide SVC 100ID EK000407493

Status aparat za Sous Vide SVC 100ID: EK000407493

Ovaj vikend odigraj ASA iz rukava.
Kupko dijeli kodove za popust. Saznaj više.
Akcija traje od 12.8. u 9h do 16.8.2022. u 9h ili za prvih 1.000 kupaca.

Cijena
949,99 kn
Opis Uživate u gurmanskih jelima, ali tako savršenog odreska kao u vrhunskom restoranu nikako ne umijete pripremiti? Isprobajte modernu tehniko kuhanja u vakuumu, koja viš...  Saznaj više

Dostavljamo već od 22.08.2022

Jamstvo: 2 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

As iz rukava - promo kodovi
Ekskluzivno za postojeće i nove newsletter pretplatnike Kupko dijeli po 4 promo koda* koji vrijede i na akcijske cijene za prvih 1.000 kupaca!
Ako još nisi, PRIJAVI SE OVDJE i osiguraj svoje promo kodove!
*Svaki kod moguće je iskoristiti jednom po korisniku, jedan po narudžbi čiji iznos treba biti u odgovarajućem rasponu vrijednosti narudžbe koji je naveden kod svakog koda
*Promo kodove možete iskoristiti na cijeli eKupi asortiman osim na školske knjige, školski pribor, eKupi Travel putne aranžmane i avio karte te ne uključuju iznos dostave
*Promo kodovi vrijede od 12.8. u 9h do 16.8.2022. u 9h ili za prvih 1.000 kupaca

Opis

Uživate u gurmanskih jelima, ali tako savršenog odreska kao u vrhunskom restoranu nikako ne umijete pripremiti? Isprobajte modernu tehniko kuhanja u vakuumu, koja više nije skriveni adut vrhunskih chefova, nego ju možete koristiti i u svojoj kuhinji. Sous Vide kuhanje jamči odlične rezultate s manje truda.

Sous Vide? Što to uopće znači?

Izraz »Sous Vide« doslovno znači pod vakuumom odnosno u vakuumu. Riječ je o tehnici kuhanja kod koje vakuumski zapakiranu namirnicu kuhamo na precizno odabranoj temperaturi i vremenu. Temperatura je prilično niža od vrelišta, zato kuhanje traje više sati. Sa sporim kuhanjem postignete mekoću i razvijete nivo okusa, kojeg s tradicionalnim pečenjem ne možete stvoriti.

Kako djeluje sporo kuhalo?

Sous Vide kuhalo funkcionira kao cirkulator topline odnosno vruče vode u loncu. Temperaturu vode održava na precizno odabranom stupnju više sati, zato je hrana kuhana ravnomjerno na rubovima i u sredini. Ne trebate više brinuti da bi se namirnice skuhale previše ili neravnomjerno. U pećnici ili na štednjaku dolazi do većih fluktuacija temperature (čak i do 20°C), zato s klasičnim kuhanjem ne možete postići uvijek istih rezultata iako koristite jednaka pomagala, tehnike i temperature kuhanja. Jeste znali da je između «srednje« i »dobro pečenog« odreska samo 7°C razlike?

Zašto kuhati u vakuumu?

Pri tradicionalnom kuhanju morate biti uvijek prisutni i provjeravati temperaturu i razinu kuhanosti. Sous Vide kuhanje je puno opuštenije. Unaprijed postavite temperaturu i vrijeme kuhanja ovisno o namirnici te ostavite preciznom kuhalu da obavi svoj posao.

Kuhalnik za počasno kuhanje Status Sous Vide SVC100 pripet na lonec in lesena deska za rezanje z zelenjavo ob strani.
Dočarajte vrhunske okuse Michelinovih restorana u domaćoj kuhinji.

S malo začina do vrhunskih okusa

Namirnice se kuhaju u vlastitom soku, zato su i bez dodavanja pretjeranih začina odličnog okusa i iznenađujuće mekana. Svi vitamini i minerali ostanu u hrani te se ne izgube u vodi ili ulju kao kod klasične pripreme – flavonoidi i karotenoidi ostanu u povrću, a osjetljive masnoće u mesu i ribama ne oksidiraju.

Provedite manje vremena u kuhinji

Zahvaljujući sporom kuhanju u vakuumu ostane vam više vremena za pripremu drugih jela ili za uživanje van kuhinje. Dovoljno je da samo namjestite kuhalo na željenu temperaturu i posao će biti obavljen bez vaše prisutnosti.

Udovoljite zahtjevnim željama svojih gostiju

U obitelji imate alergičara kojemu morate pripremati jela strogo odvojeno od drugih – u posebnom loncu da ne bi došlo do kontaminacije? Rješenje je jednostavno – kuhanje u nepropusnim vakuumskim vrećicama bez brige da bi hrana došla u kontakt s neželjenim sastojcima.

Pojedinačno vakuumirajte različite porcije mesa ili povrća te prilagodite količinu soli i ostalih začina ovisno o okusu određenog člana obitelji. To je i rješenje za različite želje zapečenosti odreska – odjednom možete pripremiti »srednje« i »dobro zapečen« odrezak.

Nedostaje vam mjesta u kuhinji?

Sous Vide kuhalo je vaš spasitelj ako imate malu kuhinju i nedostaje vam mjesta za pripremu kompleksnijih jela ili kad kuhate za veće društvo. Naime, lonac u kojem kuhate sa sporim potopnim kuhalom možete staviti i u garažu ili kupaonicu, gdje nikome neće smetati.

Zašto izabrati Status SVC100?

Potopni cirkulatori su mali i jednostavni za upotrebu. Za razliku od sporih kuhala s posudom za vodu ne zauzmu puno prostora te ih možete jednostavno pospremiti u ladicu. Također su i jeftiniji te zato u svakom pogledu primjereniji za kućnu upotrebu.

Statusovo Sous Vide kuhalo:

 • je jednostavno za čišćenje,
 • ima sigurnosnu zaštitu, koja kuhalo ugasi u slučaju isparivanja sve vode,
 • moguće je namjestiti do 99 sati i 59 minuta djelovanja,
 • mjeri temperaturu do 0,1 °C precizno,
 • ima ručku s kojom ga prikvačite na rub lonca,
 • nije veliko i teži samo 1,18 kg.

Sous Vide cirkulator je jednostavan za upotrebu

Za sporo kuhanje u vakuumu trebate samo običan, malo viši lonac i Sous Vide kuhalo. Sporo kuhalo namjestite na željenu temperaturu i vrijeme kuhanja. Kad se voda zagrije, kuhalo vas upozori piskanjem. Vrijeme je da hranu, zavakuumiranu u kvalitetnu vakuumsku vrećicu, položite u lonac. Izaberite vrijeme i temperaturu kuhanja ovisno o namirnici koju pripremate. Pomozite si s našim prijedlozima u uputama za upotrebu, koje su priložene kuhalu. Vrijeme kuhanja možete namjestiti na više dana – do 100 sati, a temperaturu kuhanja aparat mjeri na 0,1 °C precizno, zato će biti i vaša hrana precizno skuhana.

Približan posnetek nastavitve temperature kuhanja na Sous Vide kuhalniku.
Sporo kuhalo SVC100 – namještanje temperature i vremena kuhanja.

Različite tehnike pakiranja namirnica za kuhanje u vakuumu

Najvažnija razlika između tradicionalnog i Sous Vide kuhanja je u tome da hrana tijekom kuhanja ili pečenja nije u kontaktu s vodom, uljem i zrakom. Kao što i samo ime tehnike kuhanja znači, glavna prednost je to da se hrana kuha u vakuumu. Neki ponuđači Sous Vide kuhala preporučuju kuhanje u običnim plastičnim vrećicama bez vakuumiranja. Možete zamisliti razliku između namirnice, koja je vakuumsko pakirana u primjerenu vrećicu, i namirnicom, koja je u vrećici sa zatvaračem, u kojoj ostane zrak? Obična vrećica se može otvoriti i voda može uči u nju. A puno posla ćete imati i s time da ju namjestite tako, da će rubovi biti izvan vode i da se neće micati te ostati potopljena.

Za vrhunske rezultate i bezbrižno kuhanje preporučamo upotrebu kvalitetnih vrećica za vakuumiranje. Te su izrađene od primjerenih materijala i s certifikatima garantiraju da kemijski spojevi tijekom zagrijavanja ne prelaze iz vrećice na hranu. Statusove vrećice za vakuumiranje su primjerene za kuhanje jer su nepropusne, neutralne na miris i okus te ne sadrže štetnih tvari kao BPA.

Sous Vide recepti i preporuke

Tehnika Sous Vide je primjerena za pripremu mesa, riba, povrća, jaja i nekih slastica:

 • Za prave „mesoždere“ pripremite mekan goveđi odrezak i najsočnija pileća prsa. Za dodatan okus meso prije serviranja na brzinu popecite u vrlo vrućoj tavi.
 • Ljubitelji riba će biti ugodno iznenađeni nad teksturom lososa, kuhanog u vakuumu. Ukoliko spremate ribu s kožom, preporučamo da ju prije serviranja popečete na vrlo vrućoj tavi.
 • Svakako je sporo kuhanje primjereno i za vegetarijance te vegane. Mrkva, šparoge, cikla, artičoke, krumpir i drugo povrće pripremljeno na taj način će se puno vitamina istopiti u ustima.
 • Poširana jaja koja su uvijek savršeno kuhana još nikad nije bilo tako lako pripremiti.
 • Ne zaboravite i na pripremu jogurta i slastica kao što su crème brûlée i poširano voće.

Za točnije vrijeme i temperaturu kuhanja pojedinačnih namirnica pogledajte upute za upotrebu Sous Vide kuhala, a nove ideje potražite na internetu.

Garancija na proizvod važi 2 godine od kupnje. Za uvažavanje priložite račun.

Gosti će biti oduševljeni! Sočni steakovi i okusa puno povrće, koji se kuhaju u vlastitom soku.

Ostalo Aparat za sous vide
Tip proizvoda Ostali kućanski aparati
Jamstvo 2 god
Brand Status