text.skipToContent text.skipToNavigation

 

5 razloga zašto kupiti klima uređaj kod nas

Besplatna dostava


Bez obzira gdje se nalazite u HR iskoristite besplatnu dostavu na vašu adresu.

Isporuka odmah


Odaberite proizvod s oznakom isporuka odmah i proizvod šaljemo na vašu adresu već sljedeći dan.

Ista cijena na 24 rate


Odaberite proizvod i platite na 24 rate bez kamata i naknada.

Montaža uređaja


Montaža uređaja unutar 5 - 7 radnih dana od ovlaštenog servisa i pogodnost kupnje montaže na 24 rate bez kamata i naknada. Vrijedi za cijelu HR.

Dostava na željeni datum


Niste kod kuće ili u vikendici/apartmanu? Ne brinite, odaberite željeni datum dostave i dostavljamo vam u željenom terminu.

Široka ponuda najpoznatijih brandova

eKupi nudi široku ponudu klima uređaja različitih jačina, modela i brendova za svačiji ukus. Uz svaku klimu možete pronaći opis koji sadrži uz osnovne informacije i detaljne informacije o samom uređaju te nas možete kontaktirati ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja. Također poslujemo s renomiranim brendovima kao što je Mitsubishi, Daikin, Toshiba, LG, Vivax, Fujitsu, Hisense, Hyundai i dr.

Daikin klima uređaji
Hisense klima uređaji
LG klima uređaji
Mitsubishi Electric klima uređaji
Samsung klima uređaji
Vivax klima uređaji
Whirlpool klima uređaji

Zašto je energetska učinkovitost toliko bitna?

energetska učinkovitost klima uređaja Dok su u prošlosti klima uređaji pripadali velikim potrošačima i ne učinkovitim uređajima, od 2013. godine uvedena je nova klasifikacija klima uređaja s kojom su stigle i velike promjene.
Uvođenjem novih energetskih razreda (A+++, A++, A+) na prostorima EU, istovremeno su se zabranili uvoz i prodaja proizvoda niske energetske učinkovitosti.
Uređajem višeg energetskog razreda stvarate uštedu energije, novca i održavanja, a učinkovitije ćete rashladiti/ugrijati željenu prostoriju.
Osim toga, uređaji su tiši što boravak u prostoru čini ugodnijim. Cilj takvih uređaja je povećati udio obnovljivih izvora energije za 20%, smanjiti utrošak energije za 20% i emisije CO2 za 20%.

Kako odabrati klimu?

odabir klime Važnije karakteristike na koje treba obratiti pozornost prilikom odabira su:
Namjena klima uređaja - Hoćete li uređaj koristiti samo u ljetnim mjesecima ili ćete uređaj koristiti tijekom cijele godine?
Vrsta klima uređaja – prema prostoru u koji će uređaj biti postavljen (zidna, stropna - podna ili multisplit sustavi).
Odabir snage (kW) uređaja – kapacitet klima uređaja za prostor ovisno o veličine prostorije koju želite rashladiti
Energetska učinkovitost – u samom startu uređaji su nešto skuplji, ali dugoročno isplativiji
Dimenzija unutarnje i vanjske jedinice- ako ste ograničeni s prostorom
Buka uređaja – provjerite razinu buke uređaja, poželjna je što niža razina buke
Estetski izgled uređaja – postoji veliki izbor boja, dizajna klima uređaja s kojim možete unaprijediti prostor

Kako uštedjeti?

klima uređaji štednja energije i novca Važno je znati na koji je način najbolje koristiti klima uređaj kako biste maksimalno uštedjeli električnu energiju i svoj novac.
Palite uređaj u jutarnjim satima – niža vanjska temperatura u jutarnjim satima će doprinijeti lakšem postizanju željene temperature.
Ostavite ga da radi nesmetano tijekom cijelog dana (uređaj će automatski održavati temperaturu što rezultira minimalnom potrošnjom električne energije).
Postavite temperaturu u prostoriji od 24 – 26 ºC za optimalan rad.
Ako temperaturu postavite od 7 – 10 ºC nižu od vanjske, klima uređaj će trošiti od 3 – 5 % manje za svaki stupanj na termostatu.
Za maksimalnu uštedu ostavite uređaj da radi tijekom cijelog dana na 26 ºC dok vas nema kod kuće.
Preporučuje se korištenje funkcije za odvlaživanje prostora – uređaj istovremeno odvlažuje i hladi prostoriju.

Multi klima uređaji

Multi klima uređaji Multi klima uređajima nazivaju se sistemi jedne vanjske jedinice i jedne unutarnje jedinice. Postoji više izvedbi mono klima uređaja, ovisno o unutarnjoj jedinici - zidne, kanalne, kazetne, podne, podstropne...
Svaki proizvođač nudi širok izbor mono klima uređaja ovisno o namjeni, dizajnu, dimenzijama i ostalim karakteristikama.
Svaka unutarnja jedinica dolazi u kompletu s odgovarajućom vanjskom jedinicom, u rasponu snaga od 2,0kW (kućna izvedba) pa do 14,0+kW (poslovna izvedba).

 Multi split klima uređajima nazivaju se sistemi jedne vanjske jedinice i više unutarnjih jedinica. Postoji više izvedbi multi split klima uređaja, ovisno o unutarnjoj jedinici - zidne, kanalne, kazetne, podne, podstropne...
Svaki proizvođač nudi širok izbor multi split klima uređaja ovisno o namjeni, dizajnu, dimenzijama i ostalim karakteristikama. Vanjska jedinica, ovisno o snazi, može podržavati i do 8 unutarnjih jedinica različitih tipova i učinaka.

Korištenje klime ovisno o godišnjem dobu

Proljeće

uporaba klime u proljeće Buđenjem prirode dolazi do povećanja koncentracije peludi u zraku. Klima uređaj se koristi za grijanje i pročišćavanje zraka te će osobe koje boluju od astme ili su alergične na pelud, osjećat veliko olakšanje u svom domu obzirom da će klima uređaj odstraniti čestice peludi. Također, klima uređajem možete riješiti problem vlage koja se pojavljuje zbog relativno velikog broja kišnih dana te posljedičnog skupljanja bakterija i virusa. Vaš će dom biti topliji, a bakterije i virusi uništeni.

Ljeto

ljetna uporaba klime U ljetnim mjesecima, klima uređaj se koristi za što je i prvotno bio namijenjen, za hlađenje doma. U većini slučajeva dom nije potrebno hladiti, već ga je dovoljno odvlažiti. Visok postotak vlage nastaje zbog velike razlike u unutarnjoj i vanjskoj temperaturi, a ta razlika uzrokuje nastajanje sparine. Taj će neugodan problem klima uređaj riješiti bez problema, ako se namjesti na odvlaživanje. Samim snižavanjem vlage u prostoriji, u 80% slučajeva klimu neće biti potrebno koristiti za hlađenje. Još jedna od velikih prednosti u ljetnim mjesecima je ta što će klima uređaj učinkovito ukloniti iz pelud ambrozije iz prostora vašeg doma.

Jesen

uporaba klime u jesen Noći su svježe, a dani topli. Idealno za grijanje klima uređajem. Klima će u vrlo kratkom vremenu zagrijati prostor i održavati idealnu temperaturu, dok trošak za struju nećete ni osjetiti.

Zima

uporaba klime u zimi Klima uređaj u hladnijim zimskim mjesecima može savršeno funkcionirati. Boravimo najviše u zatvorenim prostorijama i to su mjeseci u kojima smo izloženi virusima i bakterijama, gripe i mnoštvu drugih uzročnika bolesti. Veliku mogućnost zaraza ćemo spriječiti klima uređajem koji svojim sustavom filtracije zraka učinkovito uništava viruse i bakterije. Grijati je jako jednostavno. Samo zadate željenu temperaturu i uživate u toplini svog doma. Troškovi grijanja klima uređajem su najniži od svih vrsta grijanja. Ako uzmete u obzir da je klima uređaj višefunkcionalan (grije i hladi prostor), lako je zaključiti da su uštede kućanskog budžeta velike!