Auto gume | Zimske | Ljetne | ⚡Prodaja
01 333 8888
Katalog proizvoda

AUTO GUME

Pronađite gume koje odgovaraju vašem vozilu

Više od 1.000 modela auto guma

Continental auto gumeGoodyear auto gumeDunlop auto gumeUniroyal auto gumeSava auto gumeMinerva auto gumeHankook auto gumeTorque auto gumeMichelin auto gumePirelli auto gumeBridgestone auto gumeYokohama auto gumeAuto gume dimenzije 175/65R14Auto gume dimenzije 195/65R15Auto gume dimenzije 205/55R16Zimske auto gume

Zimske auto gume

Zimske gume možete prepoznati po njihovoj oznaci 'Pahuljica na planini' koja se nalazi na njenoj vanjskoj stijenci, čime se indicira da ona udovoljava kriterijima sigurnosti u zimskim uvjetima.

Što znače te oznake na zimskim gumama?


Zimske gume sadrže dvije oznake: M+S te pahuljicu na planini:

M+S je kratica za blato i snijeg i znači da je uzorak u gaznoj površini gume dizajniran tako da, u usporedbi s ljetnim gumama, pruža superiorno i upravljanje i kočenje na blatu i na snijegu. Oznaka M+S pojavljuje se na gumama za sva godišnja doba, jednako kao i na zimskim gumama. 
 Simbol zimske gume u EU 3PMSFNovi službeni simbol za zimske gume u EU je ‘3PMSF’ simbol.

Oznaka pahuljica na tri planinska vrha (odnosno 3PMSF) znači da je guma prošla minimalne potrebne performanse na snijegu, prema EU Regulativi 661/2009. Novi službeni simbol za zimske gume u EU je ‘3PMSF’ simbol. Ta se oznaka pojavljuje samo na zimskim gumama.Ljetne auto gume

Ljetne auto gume

 • Ljetne gume pružaju bolje sveukupno ponašanje tijekom ljetnih mjeseci. One sadrže relativno tvrdi sastojak koji se omekšava pri blažim temperaturama, kako bi se ona mogla prilagoditi ne samo suhim, već i mokrim cestama.
 • Ljetne gume imaju manji broj pora nego zimske, ali imaju specijalno dizajnirane pruge u gaznoj površini kojima se minimalizira akvaplaning. One omogućavaju snažnije prianjanje i u uzdužnom i u poprečnom smjeru kod viših temperatura, tako da jamče snažno prianjanje i na suhim i na mokrim cestama.
 • Iako ljetne gume dobro funkcioniraju u većini vremenskih uvjeta, one nisu pogodne za oštrije, hladnije klimatske uvjete. One imaju tvrđi sastojak gume koji sadrži manje prirodne gume nego zimske gume, a on se počinje stvrdnjavati te može postati krhak ispod +7 stupnjeva C. Međutim, one su dizajnirane za prilagodbu višim temperaturama bez da postanu mekane. To znači da ljetne gume imaju manje trenje te su stoga efikasnije u pogledu potrošnje goriva.
 • Ljetne gume obično imaju jednostavan uzorak gazne površine u obliku blokova, čime se ostvaruje veliki otisak na cestu. To jamči izvrsno upravljanje, i snažno djeluje na duljinu kočionog puta. Od +15 stupnjeva C na više, vozila s ljetnim gumama zaustave se šest do sedam metara prije nego vozila sa zimskim gumama.


Cjelogodišnje auto gume

Cjelogodišnje auto gume

Cjelogodišnje gume su namijenjene za vožnju tokom cijele godine i imaju oznaku M+S. Iako kombiniraju karakteristike ljetnih i zimskih guma njihove performanse su dosta lošije u odnosu na ljetne i zimske gume stoga ih preporučamo samo vozačima koji rade manji broj kilometara. Kombinirati ove gume uvijek je veliki izazov. Svaka guma je kompromis performansi, koja mora zadovoljiti potrebe korisnika.
Cjelogodišnje gume trebaju osigurati prihvatljivu razinu performansi tijekom cijele godine. Sa tim gumama, uvijek ćete biti spremni za iznenadne zime ili hladna razdoblja. Zato je njihova glavna prednost, njihova svestranost.Gume za motore moto
Pronađi Moto gume: Pronađi gume

Znakovi širine, visine, promjera, index nosivosti i Index brzine auto gume

Odaberite odgovarajuće gume za vaše vozilo

Kako bi odabrali odgovarajuće gume za vaše vozilo, obratite pozornost na preporučene dimenzije koje je propisao proizvođač vozila. Dimenzije koje su vam potrebne možete pronaći na gumama koje se trenutno nalaze na vozilu, u servisnoj knjižici, prometnoj dozvoli ili u knjižici vozila.
Dodatne informacije o indeksu nosivosti za vaše vozilo možete pogledati u tablici ovdje.
Dodatne informacije o indeksu brzine za vaše vozilo možete pogledati u tablici ovdje.
Dočekajte zimsku sezonu spremni:
Prednosti zimskih guma u zimskim uvjetima su:

 • Optimalno prianjanje i stabilnost  
 • Pouzdano kočenje na mokroj podlozi
 • Manja razina buke
 • Manja potrošnja goriva

Sve gume u ponudi su unutar starosti 2 godine*. 

Odaberite uslugu montaže guma

Kupljene gume možemo dostavit na vašu kućnu adresu ili na adresu jednog od servisa iz naše partnerske mreže ukoliko želite odmah montirati gume na vaše vozilo.
> Dostava u mrežu ovlaštenih parterskih servisa
Ukoliko želite odmah montirati gume na vaše vozilo, pri izradi narudžbe odaberite opciju "Koristi drugu adresu za dostavu" i u polje Adresa za dostavu upišite točnu adresu željenog partnerskog servisa (Auto Hrvatska, Gumiimpex-GRP, Molydon i ostali partneri). Popis svih partnerskih servisa možete pronaći ovdje.

Dostava guma za ovu opciju je besplatna bez obzira na vrijednost narudžbe. Naručene gume možete platiti svim vrstama plaćanja, osim plaćanja pouzećem.

Uslugu montaže i balansiranja guma na vaše vozilo možete kupiti ovdje.

> Dostava na vašu adresu

Odaberite željeni datum dostave

Sami odaberite datum u kojem želite da vam naši dostavljači isporuče vašu narudžbu. Ukoliko naručene gume želite odmah i montirati, slobodno kontaktirajte odabrani servis i dogovorite željeni termin montaže. Popis AH servisa i njihove kontakt podatke možete pronaći ovdje.

Za sva pitanja slobodno se obratite na mail podrska@ekupi.hr ili nas nazovite na 01/333 8888

Odaberite način plaćanja

LOGO način plaćanja.png
Naručene gume platite prema vašim mogućnostima, jednokratno ili do 24 rate: 
 • Visa, MasterCard, Diners i Maestro jednokratno
 • Diners kreditnom karticom do 24 rate
 • MasterCard i Visa Avenue Mall kreditnom karticom Zagrebačke banke do 24 rate
 • Općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
 • Gotovinom (prilikom dostave, nije moguće za dostavu u AH servise)
*Službeni stav proizvođača i distributera guma je da se gume smatraju novima ako su proizvedene prije manje od 5 godina, pod uvjetom da su pravilno skladištene.
˄
Auto gume s isporukom odmag