text.skipToContent text.skipToNavigation

PLASTIA Domek hranilica za ptice, zelenaIDEK000236448

Cijena
109,99 kn
Praktična hranilica za divlje ptice; može se objesiti na drvo ili terasu ili pričvrstiti na ograde ili stupove. Održavanje i ponovno punjenje vrlo su jednostavni.

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Praktična hranilica za divlje ptice; može se objesiti na drvo ili terasu ili pričvrstiti na ograde ili stupove. Održavanje i ponovno punjenje vrlo su jednostavni.
1606970120_02.jpg
 

Promatranje ptica zabavno je ne samo za djecu nego i za odrasle. Osim toga, ptice su korisni suputnici - pomažu Vam da se riješite neugodnih štetočina. Posljednjih godina, međutim, posebno u gradovima opada broj divljih ptica - hranilice za ptice mogu postati pomoć pri povratku u većim brojevima.

Spas po zimi - razvijena u suradnji s Češkim ornitološkim društvom, na prvi pogled se čini kao ukras vrta ili balkona. No hranilica Vam pruža mnogo više. Brigom o pticama tokom zime osiguravate si vrt bez štetočina i ugodno cvrkutanje tokom cijelog dana.
 
1606970120_03.jpg
 
POSEBNE ZNAČAJKE
  • Funkcionalna - Napravljena od visokokvalitetne, izuzetno lagane plastike
  • Pogodno za vrt i balkon - Idealno utočište za ptice u zimskim razdobljima
  • Može se objesiti na drvo, krov terase ili pričvrstiti na ogradu ili stupove
  • Estetski privlačna - podržava održivi razvoj i stil života u skladu s prirodnim načelima
  • Održavanje je vrlo jednostavno, kao i dopunjavanje hrane
 
_prehrana_05.jpg
 
Ptice koje se hrane sjemenkama - Najradije se hrane šećući se po tlu.. Hranite ih sjemenkama suncokreta te miješanim sitnim sjemenkama, a možete dodati i malo kukuruza i pšenice. Najčešće vrste iz ove skupine su: zeba, sjeverna zeba, zelendur, češljugar, batokljun, vrabac pokućar, poljski vrabac, gugutka...

Ptice koje se hrane na drveću - Ove ptice hranu najradije traže na deblu i granama drveća i voćki. Za sjenice i brgljeza osnovna hrana su sjemenke suncokreta. Sjenice nisu izbirljive ptice, prihvatit će gotovo svaki tip hrane. Na grane drveća im možete objesiti komad svinjskog sala i kuglice goveđeg loja.Također će prihvatiti očišćeni lješnjak, orah i nesoljeni kikiriki, a omiljena hrana im je i kokosov orah koji ste prethodno prepolovili i pomoću konca objesili na granu. Najčešće vrste iz ove skupine su: velika sjenica, plavetna sjenica, crnoglava sjenica, brgljez, veliki djetlić...
 
_prehrana_03.jpg
 
Ptice koje se hrane voćem - Ove se ptice najradije hrane na tlu i najviše vole komade jabuke, kruške, šljive ili grožđe. Kosu i drozdovima možete pomoći na još jedan jednostavan način: uklanjanjem snijega s nekoliko kvadratnih metara u vrtu, ptice će moći tražiti među trulim lišćem i u gornjem rahlom sloju zemlje kukce, paukove i puževe koji se tamo skrivaju tijekom zime. Najčešće vrste iz ove skupine su: kos i drozd bravenjak, a rjeđe se pojavljuju: čvorak i mali drozd.

Ptice koje se hrane na tlu i niskom grmlju - rjeđe se susreću kod hranilice. Nisu izbirljivi, prihvatit će razne tipove hrane: sjemenke, komadiće svinjskog sala, sušene smokve, komadiće jabuke, kruti maslac, kuhano povrće, rižu, kukuruz šećerac. Najčešće vrste iz ove skupine su: crvendać, palčić, mrka crvenrepka, sivi popić i crnokapa grmuša.
 
*** Vrapci su sveprisutni oko zimskih hranilica, osobito vrabac pokućar koji se ponekad pojavi u većem jatu. Vrabac pokućar je veći i snažniji od većine ostalih pticapjevica na hranilici te je brojniji i često ne dopušta manjim pticama, npr. sjenicama, da slete na hranilicu.

Ove neugodnosti možete izbjeći ako na zemlju ili snijeg posipate smjesu sjemenki, vrapci će se uvijek radije hraniti ovdje, nego na hranilicama i tako neće smetati ostalim pticama.

Vrabac je zakonom zaštićen, nemojte ga tjerati ili ozlijediti na bilo koji način. Budite strpljivi i koristite gore navedene načine hranjenja, tako ni jedna ptica neće ostati gladna na Vašoj hranilici. Imajte na umu da vrapci svoje ptiće hrane kukcima, te stoga od proljeća do jeseni unište mnoštvo kukaca i gusjenica u Vašem vrtu ili voćnjaku, među njima i mnoge štetnike.
Brand Plastia
Tip proizvoda Hranilice za ptice