text.skipToContent text.skipToNavigation

Rossmax automatski tlakomjer za nadlakticu Z1ID EK000593021

Rossmax automatski tlakomjer za nadlakticu Z1ID: EK000593021

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate!

Cijena
44,75 €

Najnovija generacija Rossmax tlakomjera donosi iznimnu pouzdanost i jednostavnost upotrebe sada s USB-C priključkom pomoću kojeg tlakomjer može raditi i bez baterija - sve &scar...  Saznaj više

Dostavljamo već od 25.06.2024

Jamstvo: 5 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Najnovija generacija Rossmax tlakomjera donosi iznimnu pouzdanost i jednostavnost upotrebe sada s USB-C priključkom pomoću kojeg tlakomjer može raditi i bez baterija - sve što Vam je potrebno jest USB-C kabel). Z1 digitalni tlakomjer automatski detektira je li manžeta spojena i ispravna te je li osoba koja mjeri tlak mirna ili se miče. Micanje tijekom mjerenja može utjecati na rezultat. Pri završetku mjerenja na velikom zaslonu će se prikazati izmjerene vrijednosti sistoličkog i dijastoličkog tlaka, broj otkucaja srca u minuti, indikator rizika od hipertenzije (visoki tlak) i indikacija nepravilnog rada srca (IHB) ako postoji. Sve brojke i grafike su velike te ih je lako očitati. Tlakomjer također prikazuje i prosjek zadnja tri očitanja te posjeduje memoriju s 90 memorijskih mjesta. Točnost mjerenja je usporediva s kliničkim rezultatima mjerenja tlaka.

 • Detekcija manžete
 • Indikacija pokreta tijela
 • Real Fuzzy Technologija
 • Indikator rizika od hipertenzije
 • Detekcija nepravilnog srčanog ritma (IHB)
 • Prosjek zadnja tri očitanja
 • 90 memorija
 • Automatski rad pritiskom na jednu tipku
 • Veliki LCD zaslon | 69 x 64.4 mm
 • USB Type C port (USB Power Connector)
 • Patentirana univerzalna stožasta manžeta bez lateksa
 • Doživotna kalibracija

 

KAKO Z1 TLAKOMJER RADI?

Ovaj tlakomjer za nadlakticu koristi oscilometrijsku metodu za mjerenje krvnog tlaka. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje tlaka je zasno­vano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređaj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mje­renju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i Vaš puls.

Real Fuzzy tehnologija određuje idealan pritisak u manžeti temeljen na sistoličkom tlaku i veličini ruke. Korisnici više ne trebaju prethodno namještati napuhavanje manšete prije mjerenja. Ovom tehnologijom se uklanja neudoban osjećaj oko ruke uzrokovan nepotrebno visokim postavkama tlaka manžete. Ovime se također uklanjaju neprecizna očitanja uzrokovana lošim postavkama tlaka manžete.

AAMI (Association for the Advancement of Medical Instrumentation). Klinički precizan. Ovaj tlakomjer zadovoljava kriterije Europskog društva za hipertenziju (European Society of Hypertension) postigavši u svim traženim kategorijama sve preduvjete. Ovaj uređaj je u skladu s predodređenim standardom koji je postavila Udruga za unaprjeđenje medicinskih instrumenata (AAMI/ANSI/ISO 81060-2).

Manžeta pristaje obliku i opsegu ruke od približno 24 do 40 centimetara.

 

O KRVNOM TLAKU


Što je krvni tlak? Krvni tlak je pritisak koji trpe stijenke arterija dok krv teče kroz njih. Tlak izmjeren dok se srce steže i izbacuje krv je sistolički (najviši) krvni tlak. Tlak izmjeren kad krv teče nazad u srce je dijastolički (najniži) krvni tlak.

Zašto mjeriti krvni tlak? Između raznih zdravstvenih tegoba koje muče modernog covjeka, problemi povezani s visokim krvnim tlakom su najčešći. Visoki krvni tlak je u vezi s kardiovaskularnim bolestima i visokom smrtnošću, što čini mjerenje krvnog tlaka potrebom kako bi se otkrili navedeni rizici.

Standardni krvni tlak. Međunarodna zdravstvena organizacija donijela je tablicu standardnog krvnog tlaka, prema kojem se određuju područja niskog i visokog krvnog tlaka. Taj je standard ipak samo općenita smjernica budući da krvni tlak varira od čovjeka do čovjeka, između raznih dobnih skupina i sl. Važno je da se redovno konzultirate s liječnikom. On će izmjeriti Vaš krvni tlak te Vas obavijestiti ako ste u riskantnom području. Za pouzdano praćenje i određivanje tlaka preporučljivo je voditi dugoročne zapise tlaka.

Oscilacije krvnog tlaka. Krvni tlak oscilira cijelo vrijeme! Ne smijete se zabrinjavati ako dobijete dva ili tri mjerenja s povišenim vrijednostima. Krvni tlak se mijenja ne samo tijekom mjeseca ili tijekom dana, on se mijenja iz sata u sat. Na rezultate mjerenja krvnog tlaka osnosno na naš krvni tlak također utječu vrijeme i godišnja doba.

Tip proizvoda Tlakomjer za nadlakticu
Jamstvo 5 god
Brand Rossmax
Ovaj proizvod do sada nitko nije ocijenio, budite prvi! Kupite proizvod i ostavite recenziju!