text.skipToContent text.skipToNavigation

Status folija u roli za vakuumiranje, 120 x 3000 mm, 5 komID EK000256495

Status folija u roli za vakuumiranje, 120 x 3000 mm, 5 komID: EK000256495

Cijena
64,99 kn
Status folija za AP. ZA VAK. 120X3000 5SET  Saznaj više

Dostavljamo već od 07.07.2022

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Status folija za AP. ZA VAK. 120X3000 5SET

Opis

Jeste li znali da suhe salame i ostale suhomesnate proizvode nije potrebno pohranjivati u zamrzivaču? Ako želite sačuvati okus, aromu i kvalitetu mesa, onda ih zavakuumirajte. U kvalitetnim vrećicama za vakuumiranje salame će i nakon godinu dana biti ukusne kao na dan pohranjivanja.

Zašto vakuum?

Vakuum je prostor bez zraka (kisika), koji je hrana mikroorganizama. Ti uzrokuju propadanje mesa i drugih namirnica. Sprečavanjem oksidacije znatno usporite razvoj bakterija i plijesni, zato se postojanost hrane produži do četiri puta, a okusi i arome namirnica se potpuno sačuvaju.

Vakuum je najbolji odabir za suhomesnate proizvode

Domače suhe salame i drugi suhomesnati proizvodi su konzervirani solju i dimom. Sušenjem još dozore i postignu optimalno stanje za uživanje. Pošto svega ne možete konzumirati odjednom, proizvode je potrebno kvalitetno pohraniti da sačuvaju pun okus. Za pohranjivanje kobasica, slanine i pršuta najprimjereniji je vakuum, koji zaustavi procese daljnjeg zorenja i sušenja. 

 

Folija za salame
Najbolje salame pohranite u najbolje vrećice za vakuumiranje!

Vakuumsko pohranjivanje suhih salama, kobasica, slanine i pancete

Suhomesnate dobrote vakuumirajte i pohranite u hladnom prostoru – podrumu ili hladnjaku. Namirnice su u vakuumskim vrećicama zaštićene od zraka, koji uzrokuje kvarenje hrane od vanjskih štetočina (muhe), zato je zamrzavanje potpuno nepotrebno. Radije prostor u zamrzivaču iskoristite za pohranjivanje voća i povrća za zimnicu.

Kako izabrati najprimjerenije vrećice za vakuumiranje salama?

Statusova folija za vakuumiranje u roli vam omogućuje da odrežete vakuumske vrećice potpuno po svojim potrebama odnosno po veličini suhomesnatih proizvoda ili drugih namirnica, koje želite zavakuumirati. Primjerena je za pohranjivanje suhih salama i kobasica, slanine i pancete te manjih komada pršuta. Ako ne pojedete cijelu salamu u primjerenom razdoblju, možete ju pohraniti čak po polovicama ili trećinama, bez brige da bi moglo doći do ikakvih promjena u okusu mesa.

Vreće za vakuumsko pakiranje više vrsta namirnica

Upotrijebite vreće za salame i za pohranjivanje drugih vrsta hrane kao što su mahune, mrkva, tikvice, orašasti plodovi, začini i sve druge namirnice primjerenog oblika. Samo izmjerite primjerenu dužinu folije i vakuumirajte.

Zašto Statusova folija za salame?

Statusova folija za salame vrećice sastoji se od dva različito debela sloja poliamida i polietilena. Poliamid je materijal, koji garantira nepropusnost te se nalazi na vanjskoj strani folije. Polietilen je materijal, koji garantira optimalno varenje. Status proizvodi najdeblju foliju na tržištuGlatki dio je debeo 100 µm, a rebrasti sloj čak 130 µm. Za jednostavniju predodžbu: obične vrećice su debele samo 20 µm. Profesionalna debljina folije i čak 30 odnosno 20 µm poliamida garantiraju potpuno nepropusnost i minimiziraju mogućnost oštećenja tijekom vakuumiranja i pohranjivanja namirnica.

SAVJET: Pri vakuumiranju mesa s oštrim kostima obložite oštre špice s papirnatim ubrusima da zaštitite vrećicu od poderotina.

Status folija za salame: najbolje vakumske vrećice
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Zašto neke vrećice nakon više uzastopnih ciklusa pakiranja ispuste vakuum?

Poseban rebrasti profil debljine 0,2 mm doprinosi kontinuiranosti kvalitetno zavakuumiranih vrećica, neovisno o velikom broju uzastopnih vakuumiranja. Prilagođen oblik rebraste folije služi lakšem i učinkovitijem isisavanju zraka iz vrećice s vakuumskim aparatom.

Je li sigurno pohranjivati namirnice u plastičnim vrećicama?

Statusova folija za vakuumsko pohranjivanje proizvedena je u Sloveniji, svi materijali imaju europsko porijeklo i sve potrebne certifikate. Vakuumske vrećice su neškodljive po namirnice i neutralne na miris i okus. Za vas to znači da možete u njima bez brige pohraniti sve vrste namirnica, koje će sačuvati okus i arome. Vakuumske vreće su primjerene i za zamrzavanje te Sous Vide kuhanje.

Jeste li znali da možete vrećice oprati te upotrijebiti više puta?

Vakuumske vrećice Status možete prati čak i u perilici suđa te koristiti više puta. Pazite jedino kod vrećica, u kojima je bilo pohranjeno sirovo meso i riba. Osigurati se možete tako da meso najprije pohranite u običnu vrećicu i onda u vakuumsku, koja će na taj način ostati čista. Istu vrećicu možete koristiti dok vam njezina dužina dopušta vakuumiranje s vakuumskim aparatom.

Statusova folija za salame: vrhunska kvaliteta

Kvalitetu folije za vakuumiranje dokazuje i činjenica da ju možete koristiti na bilo kojem vakuumskom aparatuSastav folije i njezina debljina garantiraju kvalitetno vakuumiranje i varenje vrećica. Za najbolje rezultate svakako preporučamo upotrebu vakuumskih vrećica i aparata Status.

 

Tip proizvoda Pribor za vakumiranje
Brand Status