text.skipToContent text.skipToNavigation

Status vrećice za vakumiranje 200X280 40 SETID EK000256264

Status vrećice za vakumiranje 200X280 40 SETID: EK000256264

Cijena
64,99 kn
Status vrećice za vakumiranje 200X280 40 SET  Saznaj više

Dostavljamo već od 07.07.2022

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Status vrećice za vakumiranje 200X280 40 SET

Opis

Imate poteškoće pri vakuumiranju hrane? Vrećica nikako ne drži vakuuma, iako sve radite po uputama proizvođača vakumirke. Problem najčešće nije u vakuumskom aparatu nego u vrećicama slabije kvalitete.

Koja je razlika između običnih, glatkih vrećica i rebrastih vrećica za vakuumiranje?

Za postizanje kvalitetnih rezultata pri vakuumskom pakiranju vrećice za vakuumiranje moraju biti izrađene od posebnih materijala primjerene debljine i imati dovoljno visok rebrasti profil. Obične vrećice za pohranjivanje su debele samo 20 µm, zato je odmrznuto meso žarko, a povrće ima okus po zamrzivaču.

Kako provjeriti kvalitetu vakuumskih vrećica?

Provjerite deklaraciju te potražite podatke o debljini vrećica i njihovom sastavu. Kvalitetna folija mora biti debela bar 100 µm i proizvedena od materijala, koji su sigurni za kontakt s hranom. Ako podatke ne pronađete, izmjerite debljinu vrećica s posebnim kljunastim mjerilom.

Vrećice za vakuumiranje Status zadovoljavaju sve kriterije kvalitetnih vrećica

Statusove vrećice su rezultat dugogodišnjih istraživanja i analiza, s kojima smo proizvod razvili do najkvalitetnijeg na tržištu. Glatki sloj vakuumskih vrećica Status mjeri 100 µm, a rebrasti 130 µm. To je profesionalna debljina, koja garantira vrhunsko vakuumsko pakiranje na većini kvalitetnih aparata za vakuumiranje na tržištu. Za vakuumsko pohranjivanje bez problema preporučamo upotrebu Statusovih vakuumskih aparata i vrećica za vakuumiranje.

Zašto je vakuumska vreća nepropusna?

Vanjski sloj folije je od nepropusnog poliamida. Debeo je čak 30 odnosno 20 µm. Unutrašnji sloj vrećica je od polietilena (na jednoj strani je debeo 80 µm, a na drugi 100 µm), koji je siguran za kontakt s hranom i garantira kvalitetno zatvaranje vrećica s varenjem. Detaljnije objašnjenje sastava vrećica pogledajte na skici.

najbolje vakumske vrećice
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Slovenski proizvod

Materijali za izradu folije za vakuumiranje su europskog porijekla, a proizvode se u Sloveniji.

Certifikati garantiraju da su Statusove vreće za vakuumsko pohranjivanje neškodljive za namirnice, nepropusne te neutralne na miris i okus. Za vas to znači da pohranjene namirnice neće imati okus po plastici ili miris po zamrzivaču.

Zašto je važan uzorak na vrećicama?

Poseban oblik kanala služi što učinkovitijem isisavanju zraka tijekom vakuumiranja. Visina profila, koji pri Statusovim vrećicama iznosi 0,2 mm, garantira konstantno kvalitetno vakuumiranje. To znači da će vrećice biti jednako kvalitetno zavakuumirane u prvom, tridesetom i dvjestotom ciklusu vakuumiranja.

Manje vreće za vakuumiranje su primjerene za vakuumsko pohranjivanje:

  • manjih komada sira i mesa,
  • manjeg ili narezanog povrća,
  • voća i oraščića.
zavakuumirana narezana zelenjava na temnem rjavem lesu
Za očuvanje hranljivih tvari u povrću odaberite kvalitetne vrećice za vakuumiranje.

Kako si možete s vakuumskim pohranjivanjem skratiti pripremu jela?

Narežite pršut na šnite ili komade te ga zavakuumirajte. Kad se na vratima pojave nenajavljeni gosti, narezak će biti brzo spreman. Zamrznite narezano voće i bobičasto voće po manjim paketima i uvijek imajte pri ruci sastojke za ukusan voćni smuti.

Zašto pohranjivati vakuumsko?

S vakuumiranjem namirnice zaštitite od propadanja i vanjskih utjecaja kao što su užeglost i mirisi, koji se šire po zamrzivaču. Hrana u vakuumskoj vrećici nije okružena kisikom, koji je zaslužan za razvoj bakterija, zato nema oksidacije te se postojanost produži za do četiri puta. Rok trajanja svježeg mesa se sa šest mjeseci produži na čak osamnaest mjeseci. Odmrznuto meso neće biti žarko jer ga profesionalna debljina vakuumskih vrećica štiti od užeglosti, koja bi nastala zbog oksidacije masnoća.

 

Tip proizvoda Pribor za vakumiranje
Brand Status