text.skipToContent text.skipToNavigation

Predstavljamo Windows 11

Novo okruženje sustava Windows zbližava vas s osobama i stvarima koje volite.

Fotografija sustava Windows 11

Pogledajte stvari iz svježe perspektive

Windows 11 osigurava miran i kreativan prostor u kojem se možete baviti onim što volite, a sve uz svježu perspektivu. Od obnovljenog izbornika Start pa sve do novih načina povezivanja s najdražim vam osobama, novostima, igrama i sadržajem, Windows 11 mjesto je za razmišljanje, izražavanje i stvaranje na prirodan način.

Povećajte svoju produktivnost najviše što možete

Pristupajte svim aplikacijama koje su vam potrebne i s lakoćom obavljajte veći broj zadataka pomoću alata kao što su rasporedi alata Snap, radne površine i nova, intuitivnija rješenja za ponovno sidrenje.

Značajka prikaza na dijelu zaslona sustava Windows 11 s prikazane tri aplikacije na jednom zaslonu
Zaslon sustava Windows 11 s prikazanom aplikacijom Microsoft Teams i ikonom programske trake

Novi načini povezivanja

Uz Microsoft Teams u trenutku se povežite s osobama koje su vam važne izravno s radne površine. Besplatno uspostavljajte pozive ili čavrljajte, bez obzira koji uređaj koristili.1

Vaš sadržaj, onako kako ste ga odabrali

Uz Microsoft Edge i pregršt widgeta na raspolaganju, možete se brzo informirati o novostima i zabavnom sadržaju koji vam je najvažniji.2 U novoj trgovini Microsoft Store s lakoćom ćete pronaći aplikacije koje su vam potrebne i serije koje volite gledati.

Zaslon s widgetima sustava Windows 11

Vrijeme za igru. Bilo koje vrijeme.

Novi Windows omogućuje najbolji način igranja igara uz najširu ponudu naslova.

Tri prijenosna računala s videoigrama na zaslonu

Računalo za svakoga

Novi sustav Windows dostupan je najširoj lepezi uređaja naših partnera koji vam donose najaktualnije inovacije u dodirnom radu, radu s olovkom i glasovnim radom, što vam olakšava pronalaženje najboljem i najpovoljnijeg uređaja za vas.4

Šest računala sa sustavom Windows 11
Osoba gleda u prijenosno računalo sa sustavom Windows 11

Pronađite računalo koje vam najbolje odgovara

Već sada vam je potrebno novo računalo? Evo nekih računala sa sustavom Windows 10 koja se mogu besplatno nadograditi kada bude izdan Windows 11.4 5

Mnogo se lakše prebaciti na novo računalo kada se datoteke i fotografije sa starog računala sigurnosno kopiraju na OneDrive.7

Pripremite se

Windows 11 još nije stigao, ali stiže kasnije tijekom ove godine. Ako se tome radujete, evo nekoliko stvari koje u međuvremenu možete učiniti da biste se pripremili.

Provjerite kompatibilnost

Pomoću aplikacije PC Health Check8 provjerite može li se na vaše računalo instalirati Windows 11.

PREUZMITE APLIKACIJU PC HEALTH CHECK
Računalna ikona s oznakom potvrde

Minimalni sistemski preduvjeti

Ovdje ćete pronaći dodatne informacije o sistemskim preduvjetima te informacije o tome kako se neka računala mogu ažurirati ili kako im se mogu promijeniti postavke da bi ispunila preduvjete.

Minimalni sistemski preduvjeti
Procesor 1 gigaherc (GHz) ili brža s 2 ili više jezgre na kompatibilnom 64-bitnom procesoru ili System on a Chip (SoC)
Memorija
 
4 GB RAM-a
Pohrana
 
uređaj za pohranu od 64 GB ili više
Sistemski firmver UEFI, mogućnost sigurnosnog pokretanja. Ovdje potražite upute za postavljanje PC-ja tako da ispunjava taj preduvjet.
TPM
 
‏Trusted Platform Module (TPM) verzija 2.0. Ovdje potražite upute za postavljanje PC-ja tako da ispunjava taj preduvjet.
Minimalni sistemski preduvjeti
Grafička kartica Kompatibilno s DirectX 12 ili novijim, s upravljačkim programom WDDM 2.0.
Zaslon Zaslon visoke definicije (720p) čija je duljina dijagonale veća od 9 inča i ima 8 bita po kanalu boje.
Internetska veza Za postavljanje sustava Windows 11 Home potrebni su Microsoftov račun i internetska veza

Na vašem uređaju se mora koristiti Windows 10, verzija 2004 ili novija da bi se mogao nadograditi. Besplatna ažuriranja dostupna su putem značajke Windows Update u rubrici Postavke>Ažuriranje i sigurnost.

Za određene je značajke potreban i određeni hardver. Sistemski preduvjeti za pokretanje nekih aplikacija prekoračuju minimalne specifikacije za pokretanje sustava Windows 11 na uređaju. Provjerite informacije o kompatibilnosti uređaja koje se odnose na aplikaciju koju želite instalirati. Dostupan prostor za pohranu na vašem uređaju varirati će s obzirom na instalirane aplikacije i ažuriranja. Performanse će se skalirati sa snažnijim računalima više klase. Moguća je primjena dodatnih uvjeta za ažuriranja tijekom vremena.‬