text.skipToContent text.skipToNavigation
˄
ROTO 80L R, posuda za zeljeIDEK000305672

Cijena
349,00  kn
ROTO polietilenska posuda za zelje je jedinstvena po tome što zelje nije potrebno prati. Cilindrični oblik posude jamči da se unutarnji poklopac jednomjerno spušta do dna pa zelje na površini ne tr...

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 08.06.2020

ROTO polietilenska posuda za zelje je jedinstvena po tome što zelje nije potrebno prati. Cilindrični oblik posude jamči da se unutarnji poklopac jednomjerno spušta do dna pa zelje na površini ne truli. Na unutarnji poklopac stavimo kamen, u žlijeb nalijemo vodu tako da je posuda hermetički zatvorena. Svaka posuda ima recept za kiseljenje i upute za korištenje. U Roto posudama možemo kiseliti repu, bugarsku salatu i drugo povrće.
Roto zelje.jpg
 
ZAŠTO ROTO POSUDA ZA ZELJE?
  • ZELJE NIJE POTREBNO PRATI – ne nastaje plijesan zbog unutrašnjeg i vanjskog poklopca.  
  • U posudi za zelje možemo kiseliti i drugo povrće, ROTO MIJEŠANU SALATU, repu, crveni kupus, krastavce, cvjetaču i drugo
  • Upotrebom ROTO POSUDE ZA ZELJE štedimo vrijeme i posao oko pripremanja, prostor u podrumu i higijensko skladište povrća
  • Kiseljenje po ROTO RECEPTU je prirodno, zdravo i 100% domaće. S ovim receptom na jednostavan i ekonomičan način dobivamo zimnicu.

MIJEŠANA SALATA - Za 15kg salate potrebno je:
  • 3 kg paprike
  • 3 kg poluzrele (zelene) rajčice
  • 2-3 glavice naribanog kupusa
  • ½ kg sjckanog crvenog luka
  • ½ kg naribanog korijena peršina

PRIPREMA
Pripremljeno povrće (ne starije od 24 h) slaže se u posudu u slojevima, počevši s kupusom. Potrebno je soliti između slojeva (za cijelu količinu potrebno je ½ kg soli pomiješane sa ¼ kg šećera). Dodajemo papar u zrnu i jednu vrećicu konzervansa. Mješavinu prelijemo prokuhanom i ohlađenom kiselom tekućinom (1 litra octa na 3 litre vode). Na kraju stavimo unutrašnji poklopac s tim da nalivena tekućina mora biti 2 cm iznad njega. U rub posude nalijemo vodu i pokrijemo vanjskim poklopcem. Povrće je spremno za upotrebu nakon mjesec dana. Servirati povrće uz topla i hladna jela od mesa s dodatkom ulja od bundeve.
 
roto zelje 2.jpg
 

KISELI KUPUS - PRIPREMA
  • Kupus za kiseljenje mora biti potpuno zdrav i čist
  • Naribano povrće stavljamo u posudu odmah nakon ribanja
  • Kupus pritiskujemo ravnomjerno tako da bude prekriven istisnutim sokom
  • Kupus solimo ravnomjerno kako bi se izbjeglo prekomjerno lučenje soka
  • Istovremeno sa soljenjem dodajemo i druge začine (papar, lovorov list, kim, feferone i druge začine po želji i ukusu.)
  • Kupus na kraju pokrijemo unutrašnjim poklopcem kojeg opteretimo teretom od 5-10 kg
 
zimnica-kiselo-povrce2000x1190_595fc6d44df3f.jpg
 

  • Posude za kupus su cilindričnog oblika pa unutrašnji poklopac pokriva cijelu količinu te su gubici minimalni.
  • U gornji rub posude nalijemo vodu i poklopimo vanjskim poklopcem. Ovakav način zatvaranja posude po principu vrele vode gdje višak zraka može izaći iz posude dok vanjski zrak ne može ući u posudu.
  • Optimalna temperatura kiseljenja je od 17-22 °C
  • Kiseljenje je gotovo za 4-5 tjedana i onda se može čuvati na 10 °C
  • Prilikom uzimanja potrebno je paziti da ostatak u posudi bude prekriven sokom
 
Roto_opis_998.jpg
Namjena Za zelje - repu i drugo povrće
Brand Roto
Tip proizvoda Bačve i posude