text.skipToContent text.skipToNavigation

HOMEOGARDEN mikoriza ORGANSKA SIMBIOZA (100 ml)IDEK000236409

Cijena
26,90 kn
MIKORIZA ZA BILJKE ZA DODAVANJE KORIJENJU U ZEMLJI - Prirodno, biološko i održivo, povećava zdrav domaći urod i stvaranje humusa koji je važan za plodnost tla...

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

MIKORIZA ZA BILJKE ZA DODAVANJE KORIJENJU U ZEMLJI - Prirodno, biološko i održivo, povećava zdrav domaći urod i stvaranje humusa koji je važan za plodnost tla
mikoriza8-440x440.jpg
 

DJELOVANJE
Prirodno, biološko i održivo, povećava zdrav domaći urod i stvaranje humusa koji je važan za plodnost tla. Mikorizne gljive i biljni korijen stvaraju simbioznu povezanost koja dovodi do znatno bržeg rasta korijenjado boljeg podnošenja sušnih razdoblja, bolje dostupnosti hranjivih tvari u zemlji, otpornosti biljaka na stresove iz okoline, itd.

UPOTREBA
Mikoriza se može koristiti na svim vrstama vrtnih biljaka, a najviše se preporuča uporaba na plodovitom povrću kao što su rajčice, patlidžani, krastavci, tikvice, bundeve i jagode kod kojih se želi na prirodan način bez umjetnih gnojiva poboljšati razvoj korijena i sočnost plodova.

NAČIN UPOTREBE 
Mikoriza se dodaje biljkama prilikom sadnje ili presađivanja, na način da se doda u područje korijena.
 
mikoriza 2.jpg
 


NAJBOLJI REZULTATI
 
Mikoriza za plodovito povrće se dodaje biljkama u područje korijena u bilo koje doba godine, po želji. Najbolje vrijeme uporabe je u početku rasta, od ožujka do lipnja, ovisno od razdoblja sađenja ili presađivanja. Manjim sadnicama, kao što su jagode, dodajte od 5-10 ml mikorize (2-4 žličice). Srednje velikim biljkama kao što su krastavci ili osjetljivije vrste rajčica dodajte 10-15 ml mikorize (4-6 žličica). Većim biljkama kao što su bundeve ili rajčice dodajte do 20 ml (do 8 žličica) mikorize.
 
mikoriza3-440x440.jpg
 
MIKORIZA - ČUDO PRIRODE

Priča o mikoriznim gljivicama toliko je suštinski zanimljiva da bi se mogla nazvati jednim od čuda prirode. Nešto kao bajka o životu biljaka ili čarobni svijet biljaka. Bilo kako bilo, ako još niste čuli za ovu fascinantnu pojavu u prirodi, danas je vaš sretan dan!

Mikoriza su gljive koje ulaze u simbiozu s korijenom biljke. Simbioza je zajednica dvaju organizama od koje svaki ima koristi. Što biljka može dobiti od gljive? Upravo tu se događa prava čarolija. Znamo kako gljive umjesto korijena koriste hife. One su puno sitnije od korijena, ali imaju tisuće puta veću površinu. Budući da su uže, imaju veću kapilarnost i mogu povući vodu iz puno veće dubine. Lagano zaobilaze prepreke u zemlji i koriste kiseline različite od korijenskih kiselina biljaka pa mogu otopiti hranjive tvari koje sama biljka ne može.

Rezultat ovog spoja je 4-5 puta veći korijenski doseg biljke, a sama biljka zbog veće količine vode i hranjiva bude i do dva puta razvijena nego što bi inače bila. Plodovi su znatno sočniji, a i biljka je zdravija i otpornija na vanjske stresove.
 
Mikoriza4.jpg
 

Osim već navedenih čudesnih mogućnosti mikorize, ona je zaslužna i za puno fascinantnije pojave. Primjerice mikoriza omogućuje komunikaciju između biljakaDa, dobro ste pročitali, biljke međusobno mogu komunicirati jedna s drugom upravo preko mikorize. Ako se neka biljka razboli ili ju napadne štetnik, ona to može „dojaviti“ ostalim biljkama iz svoje porodice koje zatim podižu prirodnu obranu koju imaju protiv tih štetnika ili bolesti. Bitno je naglasiti da je mikoriza u posljednje vrijeme zbog svojih svojstava uvelike proučavana te je sve navedeno u tekstu i dokazano. Zato vas sve pozivamo da napravite svoj mali pokus i uzgojite sadnice s mikorizom i bez nje kako biste se i sami uvjerili koliko je ona nevjerojatna.
 

Brand Homeogarden
Tip proizvoda Gnojiva