text.skipToContent text.skipToNavigation
˄
HOMEOGARDEN organska dekorativna kora (60 L)IDEK000236428

Cijena
79,90  kn
100 % PRIRODNA ORGANSKA DEKORATIVNA KORA, BEZ UMJETNIH BOJA I KEMIKALIJA ZA IMPREGNACIJU - Zadržava vlagu i toplinu te spriječava razrastanje korova.

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 14.07.2020

100 % PRIRODNA ORGANSKA DEKORATIVNA KORA, BEZ UMJETNIH BOJA I KEMIKALIJA ZA IMPREGNACIJU - Zadržava vlagu i toplinu te spriječava razrastanje korova.
organska kora.jpg
 

✅ 
100 % PRIRODNA, BEZ UMJETNIH BOJA I KEMIKALIJA ZA IMPREGNACIJU

✅ VELIKI KOKOSOVI DIJELOVI

✅ ZADRŽAVA VLAGU I TOPLINU

✅ SPRJEČAVA RAZRASTANJE KOROVA

 60 L ZA 1-2 M2 POVRŠINE I DUGOTRAJNU DEKORACIJU.

 
kora.jpg
 


DJELOVANJE
Prirodnu i organsku dekorativnu koru koristimo za prekrivanje zemlje i tla na svim vrstama površina. Organska dekorativna kora omogućava bolje zadržavanje vlage i koristi se za dugotrajnu dekoraciju. Sprječava razrastanje korova. Dekorativna kora je potpuno prirodna i ne sadrži teške metale, tako da kod razgradnje utječe na povećanje humusa u tlu. Koristimo je tijekom cijele godine jer izjednačava toplinu i vlagu u tlu. Ljeti štiti tlo od isušivanja a u jesen i proljeće štiti od mraza. Kokosovi dijelovi u dekorativnoj kori dobro prekrivaju tlo i vrlo su dugotrajni. 1 blok koristimo za 1-2 m2 površine, ovisno od debljine prekrivanja.
 
kokosova-zastirka-homeogarden-2.jpg
 

PRIPREMA
Prije prekrivanja odstranimo korov i tlo po potrebi poravnamo i prorahlimo. Ako je tlo siromašno sa hranjivim tvarima, prethodno ga pognojimo sa organskim gnojivom. Odstranimo zaštitnu foliju i blok dekorativne kore postavimo u vrtna kolica (karijolu/tačke) ili dovoljno veliku posudu. Zatim blok polako prelijemo sa 5 do 10 l vode da se namoči. Pričekamo nekoliko minuta te ga promiješamo rukama. Višak vode po potrebi odlijemo. Rezultat su puna vrtna kolica organske dekorativne kore. Blok možemo jednostavno  položiti na mjesto na kojem ćemo trebati organsku dekorativnu koru i zatim ga polako prelijemo sa 5 do 10 l vode. Namočeni blok promiješamo rukama.  Za raspoređivanje dekorativne kore upotrijebimo grablje ili sličan vrtni alat.
 
kora2.jpg
 
NAJBOLJI REZULTATI
Organsku dekorativnu koru koristimo u povrtnjaku, voćnjaku te u ukrasnom vrtu ili cvjetnjaku jer ne sadrži opasne tvari pri razgradnji. Dekorativnu koru koristimo kroz cijelu godinu. Prije prekrivanja preporučamo temeljno gnojenje tla sa gnojivom Organski vrt. Svake godine donji dio sloja, koji je kompostiran, nadomjestimo sa novim tanjim gornjim slojem. Sa korištenjem organskih proizvoda i bez upotrebe agrokemikalija  čuvamo Zemlju i živimo održivo i zdravo.

SASTAV:100 % biljna, prirodna i organska dekorativna kora  iz kokosovih palmi. Sadržaj kokosovih dijelova veličine 20-40 mm 100 %. Suha tvar min 95 %. N (dušik) 0,8 %, P205 (fosfor) 0,04 %, K20 (kalijev oksid) 0,9 %, MgO (magnezijev oksid) 0,07 % u suhoj tvari.pH 6,5 – neutralanDekorativna kora je osušena i stisnuta pod pritiskom.  Ne sadrži dodane boje ili kemikalije za impregnaciju.
 

Pogledajmo glavne razloge zašto je korištenje kokosovih komadića odnosno Organske dekorativne kore odlično za organske vrtlare:

  1. U potpunosti prirodno, bez umjetnih boja i kemikalija za impregnaciju koje većinom sadrži malč te ostale ukrasne kore. Organska dekorativna kora sastavljena je iz 100 % čistih kokosovih vlakana.
  2. Djelići Organske dekorativne kore veliki su 20-40 mm te biljke i tla štite cijelu sezonu. Nakon toga jednostavno ih zakopamo u tla te na taj način osiguramo bolji vodeno-zračni režim te istodobno u tla unesemo nužno potrebnu organsku masu. Korištenjem proizvoda sprječavamo razrastanje korova.
  3. Vrijednost pH – kokosova dekorativna kora za razliku od treseta ili borovih iglica ima neutralni pH. Znači, to je idealan pH za većinu biljaka (iznimka su one koje vole kiseli pH poput rododendrona, borovnica). Kokosovu dekorativnu koru koristimo za prekrivanje tla u povrtnjaku za zaštitu od korova, zadržavanje vlage, zaštitu od jake kiše ili za dekoraciju (ukrasne gredice). Organska dekorativna kora ima potpuno prirodnu vrijednost pH za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari. Idealna je za miješanje sa zemljom na vrtu ili u posudama. Na taj način sami možemo prilagoditi odnos zrak-voda za optimalnu ravnotežu zadržavanja vode i drenaže.
  4. Obnovljivost - Kokosovi djelići – za razliku od malča europskog i tropskog drveća koji dolazi iz relativno neobnovljivih izvora – u potpunosti su obnovljiv izvor. Uz to sječa drveća nije ekološki prihvatljiva za razliku od proizvodnje kokosa što je održiva industrija koja ne ugrožava ekosustav.
  5. Zadržavanje vlage i topline – kokosova dekorativna kora zadržava 50 posto više vode od uobičajene dekorativne kore (slame, malča, kore). Vodu upija sve do svoga kapaciteta, a višak pritom otječe zato ne postoji opasnost od truljenja korijenja. To je značajna prednost prije svega u sušnim razdobljima jer pokrivanjem vrta dekorativnom korom možemo na pola smanjiti korištenje vode. Isto tako odlično štitit od smrzavanja. Koristimo je u svim godišnjim dobima.
  6. Organska dekorativna kora je koristan dodatak kompostu jer pomaže uravnotežiti materijale bogate dušikom, poput trava i kuhinjskih otpadaka. Masa komposta se poveća te na taj način zemlji dodajemo rahlost.
  7. Poboljšavanje strukture tla – kokos se može na više načina koristiti za poboljšanje teškog tla – npr. kokosova dekorativna kora pomaže pješčanom tlu hraniti hranjiva tla i vlagu. Kao dodataka glinenom tlu dekorativna kora poboljšava kvalitetu tla, sprječava nabijenost tla te omogućava jednostavan protok vlage i hranjivih tvari.
  8. Organska dekorativna kora ima neograničene mogućnosti za korištenje. Mi smo testirali samo neke od njih. Možemo reći da je na primjer odličan supstrat za sađenje orhideja, dekoracija za ostale biljke koje rastu u zatvorenom, odličan materijal za stvaranje, nudi optimalan životni prostor kućnim ljubimcima (u terariju, krletci za ptice), primjerena za igru djece i domaćih životinja. Koja je njena najveća vrlina? Puževi je ne vole!
Brand Homeogarden
Tip proizvoda Supstrati