text.skipToContent text.skipToNavigation

EM 19: Tetraedar, Anđelko MarićIDEK000238687

Cijena
52,00 kn
Knjiga je podijeljena na četiri dijela. Uvodni dio sadrži popis učiva elementarne matematike koje je potrebno za praćenje teksta knjige. Navedeni su i neki manje pozna...

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 29.04.2021

Knjiga je podijeljena na četiri dijela.

Uvodni dio sadrži popis učiva elementarne matematike koje je potrebno za praćenje teksta knjige. Navedeni su i neki manje poznati pojmovi, definicije, poučci i formule koji će se poslije koristiti. Definicije, temeljni pojmovi i poučci o tetraedru zapravo su teorijska podloga cijelog teksta. Tu su, uz definicije tetraedra i njegovih elemenata, navedeni i dokazani važniji poučci o tetraedru.

Zadaci su vjerojatno najzanimljiviji dio cijelog teksta. Većina ih je opća, od kojih bi se mnogi u nekoj drugačijoj koncepciji knjige mogli uvrstiti i u poučke. Manji je broj posebnih, numeričkih zadataka. Rješenja i odgovori su posljednji dio knjige, u kojem su potpuno riješeni svi zadatci, a neki od njih i na više načina.

U knjizi je 9 definicija, 45 poučaka i 15 formula. Ukupan broj zadataka je 140, a broj rješenja tih zadataka je 151. Cijeli tekst popraćen je sa 163 crteža.

Dimenzije 14x21