text.skipToContent text.skipToNavigation
Odabrani zadaci elementarne matematike, Neven ElezovićIDEK000238443
Cijena
86,00  kn
Ovo je neobična zbirka: 3000 (odabranih) zadataka srednjoškolske matematike. To su zadaci postavljani uglavnom na raznim stupnjevima matematičkih natjecanja širom svijeta, ili pak pomno odabrani...

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 03.11.2020

Ovo je neobična zbirka: 3000 (odabranih) zadataka srednjoškolske matematike. To su zadaci postavljani uglavnom na raznim stupnjevima matematičkih natjecanja širom svijeta, ili pak pomno odabrani iz najraznovrsnijih zbirki i matematičkih časopisa. Neki od njih prenošeni su usmenom predajom i izgubio im se izvor, dok je samo neznatan broj u pravom smislu riječi djelo autora ove knjige. Niti jedan zadatak nije “trivijalan”. Međutim, ni rješenja ni odgovori ni uputstva nisu dana. Koja onda korist od takve knjige?
/
Rješenja nisu dana zbog nekoliko razloga. Principijelni: matematičar se zarana mora navići da će svoje probleme morati rješavati sam što prije to nauči, tim bolje. Rješenje niti jednog “stvarnog” problema nikad nije unaprijed dano i najčešće nikom nije niti poznato. Tehnički: nemoguće je objaviti rješenja ovolikog broja zadataka u jednoj knjizi, ima ih jednostavno previše. Osnovni: želja je da ova knjiga posluži kao izbor zadataka za otvoreni natječaj mladih rješavača.

Dimenzije 17x24