text.skipToContent text.skipToNavigation

Analitička geometrija ravnine, zbirka riješenih zadataka, Karmen Bljaić, Vanja ČotićIDEK000238512

Analitička geometrija ravnine, zbirka riješenih zadataka, Karmen Bljaić, Vanja ČotićID:EK000238512

Cijena
68,00 kn
"Postoje mišljenja da je pojavom analitičke geometrije započela moderna matematika. "Analitička geometrija" proučava geometriju ravnine koristeći algebarske metode. Njena  Saznaj više

Dostavljamo već od 05.10.2021

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

"Postoje mišljenja da je pojavom analitičke geometrije započela moderna matematika. "Analitička geometrija" proučava geometriju ravnine koristeći algebarske metode. Njena osnovna ideja je da se točke ravnine opisuju koordinatama, a ostali objekti (pravci, krivulje...) jednadžbama pa se ispitivanje odnosa među objektima svodi se na rješavanje sustava jednadžbi.

Ova zbirka zadataka namijenjena je učenicima trećih razreda, ali i svima koji žele ponoviti ili naučiti gradivo "Analitičke geometrije". Vjerujemo da će maturantima biti vrlo korisna u pripremama za državnu maturu, kao i ostale knjižice u sklopu ove biblioteke kojima je obuhvaćeno cjelokupno srednjoškolsko gradivo matematike. Učenik se uz pomoć njih može samostalno pripremiti za taj doista važan ispit te ostvariti izvrsne rezultate.

Opseg zbirke smo nastojale uskladiti s nastavnim programom, pazeći da sve bitne činjenice budu obuhvaćene. Težina zadataka je primjerena učenicima općih i jezičnih gimnazija te tehničkih škola dok učenicima matematičkih odjeljenja mogu poslužiti kao uvod u složenije probleme. Cilj zbirke je da učenicima olakša svladavanje predviđenog gradiva te su zato svi zadaci detaljno riješeni. Nadamo se da će unatoč tome učenik samostalno rješavati zadatke, a kad naiđe na poteškoće proučiti naše metode rješavanja.

Kako je ovo prvo izdanje, zbirka sigurno ima i svojih nedostataka te bismo voljele da nas pažljivi čitatelji na njih upozore."

Autorice

Biblioteka Lumen sadrži niz knjižica kojima je obuhvaćeno sveukupno gradivo srednjoškolske matematike. Detaljnjim rješavanjem svakog zadatka autorice su željele pomoći učeniku da samostalno nauči ili ponovi pojedinu nastavnu cjelinu bilo da se priprema za ispit znanja koji ga očekuje ili za državnu maturu. Svaka knjižica sadrži osnovne formule i pojmove nakon čega slijedi mnoštvo raznovrsnih riješenih zadataka. Zadaci su različite težine te su stoga knjižice primjerene učenicima svih srednjih škola. Vježbajući uz njih oni zaista mogu postati pravi matematički lumeni.

Prve tri knjižice u ovoj biblioteci su:

Dimenzije 17x24