text.skipToContent text.skipToNavigation

Teatar u pjatu, Grbić, DraganID EK000320761

Teatar u pjatu, Grbić, DraganID: EK000320761

VIKEND KODOVA: Kupko dijeli kodove za popust!
Akcija traje od 19.12.2025. u 9h do 22.12.2025. u 9h ili do isteka zaliha.

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate!

Cijena
18,58 €

Kuharica Teatar u pjatu prva je knjiga mladog i ambicioznog chefa Dragana Grbića . Ilustrirana je autorovim živopisnim fotografijama koje prate više od stotinu maštovitih recepata tradicionalne, kl...  Saznaj više

Dostavljamo već od 02.01.2026

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Vikend kodova
Ekskluzivno za postojeće i nove newsletter pretplatnike Kupko dijeli po 4 promo koda* koji vrijede i na akcijske cijene!
Ako još nisi, PRIJAVI SE OVDJE i osiguraj svoje promo kodove!
*Svaki kod moguće je iskoristiti jednom po korisniku, jedan po narudžbi čiji iznos treba biti u odgovarajućem rasponu vrijednosti narudžbe koji je naveden kod svakog koda
*Promo kodove možete iskoristiti na cijeli eKupi asortiman osim na uslugu montažu i servis klima, školske knjige i udžbenike te ne uključuju iznos dostave
*Promo kodovi vrijede od 19.12. u 9h do 22.12.2025. u 9h ili do isteka zaliha
Kuharica Teatar u pjatu prva je knjiga mladog i ambicioznog chefa Dragana Grbića . Ilustrirana je autorovim živopisnim fotografijama koje prate više od stotinu maštovitih recepata tradicionalne, klasične dalmatinske kuhinje – ali sa suvremenom notom. Za svoja jela Dragan crpi nadahnuće iz obilja namirnica kojima je okružen cijeli život, a zahvaljujući toj činjenici njegov osebujni kulinarski stil počiva upravo na autohtonim namirnicama iz biljnog i životinjskog svijeta koje se mogu ubrati i uzgojiti na našim otocima i u priobalju, uloviti u moru ili nabaviti na mjesnim tržnicama. Recepte prate zabavne povijesne crtice o hrani, a neka jela autor je nazvao po važnim osobama koje su obilježile povijest Dalmacije. … U svojoj knjizi ‘Teatar u pjatu’, Dragan Grbić slijedi osobni poriv ali i opću želju za otkrićima. U ovoj njegovoj intimnoj kulinarskoj ispovijedi te se odrednice prepliću s autorovim životom, koji se usporedno s pričom o namirnicama, hrani te konačno o njezinoj pripremi, ne odvaja od autorovog unutarnjeg i vanjskog životopisa, od njegovog djetinjstva, zavirivanja u teće svojih baka i majke, branja divljeg bilja kojemu se danas gotovo zameo svaki trag ili namirnica kojima prijeti gastronomski zaborav – od orza, bljušta i medinih šparoga, koje proviruju iz drača zajedno s običnim divljim šparogama, morskih ježinaca i lupara, do na starinski obrađenog mesa i ribe ili tajanstvenog antičkog lasera, bez kojeg je, uz podjednako misteriozni garum, nemoguće zamisliti antičku, posebno rimsku kuhinju, a kojem gastrobotaničari sve do danas nisu pronašli vjerodostojan trag. Slijedeći te žive putokaze, Dragan Grbić uspostavlja u drugom sloju svoga teatarsko-gastronomskoga niza žive veze s nasljeđem u kojem gastronomija igra još nedovoljno priznatu, ali baštinski nezaobilaznu ulogu. Stoga u Teatru u pjatu zajedno s namirnicama progovaraju Teofrast, Katon, Apicije, Petronije, Bartolomeo Platina, naši bardi Petar Kanavelić i Marin Držić, Sjever i Jug naše, sredozemne i europske gastronomske pozornice, svi orkestrirani u cjelinu kuhinjskog teatra samo na prvi pogled strogo propisanih pravila, ali istinske slobode u kreativnom izražavanju… IZ PREDGOVORA VELJKA BARBIERIJA
Godina izdanja 2010 god.
Broj stranica 231
Nakladnik VBZ d.o.o.
Ovaj proizvod do sada nitko nije ocijenio, budite prvi! Kupite proizvod i ostavite recenziju!