text.skipToContent text.skipToNavigation

Linearna algebra (PMF)ID EK000481015

Linearna algebra (PMF)ID: EK000481015

Ovaj vikend odigraj ASA iz rukava.
Kupko dijeli kodove za popust. Saznaj više.
Akcija traje od 9.6. u 9h do 13.6.2023. u 9h ili za prvih 1.000 kupaca.

Iskoristi mogućnost plaćanja do 24 rate!

Cijena
34,00 €

256,17 kn

Linearna algebra je grana matematike koja se bavi linearnim operatorima na konačnodimenzionalnim vektorskim prostorima. Ovaj udžbenik nastao je na osnovi predavanja autorice iz kolegija L...  Saznaj više

Dostavljamo već od 23.06.2023

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

As iz rukava - promo kodovi
Ekskluzivno za postojeće i nove newsletter pretplatnike Kupko dijeli po 4 promo koda* koji vrijede i na akcijske cijene za prvih 1.000 kupaca!
Ako još nisi, PRIJAVI SE OVDJE i osiguraj svoje promo kodove!
*Svaki kod moguće je iskoristiti jednom po korisniku, jedan po narudžbi čiji iznos treba biti u odgovarajućem rasponu vrijednosti narudžbe koji je naveden kod svakog koda
*Promo kodove možete iskoristiti na cijeli eKupi asortiman osim na montaže klima, školske knjige, školski pribor, eKupi Travel putne aranžmane i avio karte te ne uključuju iznos dostave
*Promo kodovi vrijede od 9.6. u 9h do 13.6.2023. u 9h ili za prvih 1.000 kupaca

Linearna algebra je grana matematike koja se bavi linearnim operatorima na konačnodimenzionalnim vektorskim prostorima.

Ovaj udžbenik nastao je na osnovi predavanja autorice iz kolegija Linearna algebra 1 i 2 koji se izvode na prvoj godini preddiplomskog studija matematike.

Nakon upoznavanja s vektorskim prostorima, matricama i sustavima linearnih jednadžbi, proučavaju se linearni operatori i njihova veza s matricama te problem dijagonalizacije. Na kraju se obrađuju unitarni prostori i linearni operatori na unitarnim prostorima. Uvedeni pojmovi i dokazane tvrdnje ilustrirani su brojnim primjerima i slikama.

Osim obaveznog gradiva kolegija udžbenik sadrži dodatne teme kojima se ističe važnost i širina primjene linearne algebre te više od 400 zadataka čija su rješenja dana na kraju udžbenika.

Ljiljana Arambašić redovita je profesorica na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje njezinog znanstvenog interesa su teorija operatora i funkcionalna analiza.

Dimenzije 20 x 24 cm
Godina izdanja 2022 god.
Broj stranica 461
Uvez Meki uvez
Nakladnik Element
Ovaj proizvod do sada nitko nije ocijenio, budite prvi! Kupite proizvod i ostavite recenziju!