text.skipToContent text.skipToNavigation

Status vrećice za vakumiranje 200X280 100komID EK000256338

Status vrećice za vakumiranje 200X280 100komID: EK000256338

Cijena
124,99 kn
Status vrećice za vakumiranje 200X280 100kom  Saznaj više

Dostavljamo već od 25.05.2022

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Status vrećice za vakumiranje 200X280 100kom

Opis

Dogodilo vam se da vam je usred kolinja ponestalo vrećica za vakuumiranje? Kupnjom velikog pakiranja po 100 komada možete biti bezbrižni cijelu godinu, čak i pri pripremi zimnice. Ujedno još i uštedite.

Manje vakuumske vrećice Status za kvalitetno pohranjivanje namirnica

Manje vreće za vakuumiranje mjere 200 x 280 mm i primjerene su za pohranjivanje:

 • narezanog suhog i svježeg mesa,
 • voća i povrća za zamrzavanje,
 • suhog voća i oraščića u smočnici te
 • sira i drugih namirnica u hladnjaku.
vrećice za vakumiranje povrća
Pripremite zimnicu – vakuumski pohranjeno povrće održi hranljive vrijednosti.

Zašto vakuumirati?

S vakuumiranjem u nepropusne vrećice Status hranu zaštitite od oksidacije. Time im produžite postojanost i sačuvate hranljive vrijednosti. Svježe meso za zamrzavanje zaštitite od užeglosti, suhomesnate proizvode od daljnjeg sušenja i zorenja, a voće i povrće će u vakuumu sačuvati arome, okus i vitamine.

Statusove vrećice za vakuumiranje proizvedene su u Sloveniji pod neprestanom kontrolom kvalitete

Vakuumske vreće Status proizvedene su na sjedištu poduzeća u Metliki. Materijali su europskog porijekla i imaju sve potrebne certifikate, koji garantiraju sigurnu upotrebu s prehrambenim proizvodima. Manje vrećice su neutralne na okus i miris, što znači da pohranjene namirnice neće imati okusa po plastici i moći ćete ih oprati te ponovno upotrijebiti. Sastavni materijali vrećica su bez BPA, zato možete Statusove vrećice koristiti i za sous vide kuhanje.

Zašto su Statusove vrećice za vakumiranje bolje od drugih, jeftinijih vrećica na tržištu?

Jeste li znali da su za poteškoće pri vakuumiranju najčešće krive nekvalitetne vrećice, a ne aparati? Provjerite deklaraciju kupljenih vrećica te se pobrinite da koristite kvalitetnu foliju za vakuumiranje, koja će zaštititi pohranjene namirnice od oksidacije i mehaničkih oštećenja.

Tri važni čimbenici, koji određuju kvalitetu vreća za vakuumsko pohranjivanje su:

 • sastav materijala,
 • debljina slojeva folije te
 • oblik i visina rebrastog profila.

Poliamid i polietilen su od ključne važnosti za kvalitetno vakuumsko pakiranje namirnica

Sastav materijala je važan za nepropusnost vrećica i kvalitetno varenje, koje zadrži vakuum u vrećici. Statusove vrećice imaju najdeblji sloj poliamida na tržištu, zato su pohranjene namirnice potpuno zaštićene od oksidacije, koja uzrokuje kvarenje hrane. 30 odnosno 20 µm poliamida na vanjskom sloju folije djeluje kao zid, koji sprečava prolaz kisika. Unutrašnji sloj vakuumskih vreća je od polietilena, koji je najbolji materijal za pohranjivanje hrane. U rebrastom sloju folije ga ima 100 µm, a u glatkom 80 µm.

najbolje vakumske vrećice
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Vakuumske vrećice moraju biti deblje

Debljina folije za vakuumiranje je vrlo važna jer djeluje kao mehanička pregrada i sprečava nastanak rupa i poderotina tijekom zamrzavanja ili transporta u slučaju profesionalne upotrebe. Odjednom garantira i da se vrećice tijekom varenja ne otope previše i ispuste vakuum. Rebrasti sloj Statusovih vakuumskih vrećica je debeo 130 µm, a glatki 100 µm. To je profesionalna debljina vrećica, zbog koje će vaše namirnice dulje vremena održati okus i hranljive vrijednosti. Za usporedbu: obične plastične vrećice su debele samo oko 20 µm.

Vrećice za vakumiranje moraju biti rebraste

Oblik rebrastog profila ima važnu ulogu kod vakuumiranja i varenja vrećica. Poseban oblik rebrastog profila garantira učinkovito isisavanje zraka tijekom vakuumiranja i onemogućuje da oko namirnica ostanu mjehurići zraka. Visina rebrastog profila (Statusove vrećice čak 0,2 mm) omogućuje kvalitetno varenje kod više uzastopnih ciklusa, što s jeftinijim, manje kvalitetnim vrećicama nije moguće.

Statusove vakuumske vrećice su najbolji odabir za pohranjivanje hrane

Kvalitetni materijali i višegodišnja ulaganja u poboljšanje proizvodnog procesa su jamstvo da su Statusove vreće za vakuumiranje:

 • nepropusne,
 • neškodljive po namirnice i bez BPA,
 • neutralne na okus i miris,
 • primjerene za višekratnu upotrebu (oprati ih možete i u perilici suđa),
 • primjerene za Sous Vide kuhanje.

Dodatne prednosti vakuumskog pohranjivanja u vrećicama

Pored toga da s vakuumiranjem produžite postojanost pohranjenih namirnica pridobite i više mjesta u zamrzivaču te spriječite širenje neugodnih mirisa po zamrzivaču.

 

Tip proizvoda Pribor za vakumiranje
Brand Status