text.skipToContent text.skipToNavigation

Status vrećice za vakumiranje 280X360 25 SETID EK000256538

Status vrećice za vakumiranje 280X360 25 SETID: EK000256538

Cijena
64,99 kn
Status vrećice za vakumiranje 280X360 25 SET  Saznaj više

Dostavljamo već od 25.05.2022

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Status vrećice za vakumiranje 280X360 25 SET

Opis

Vrećica vam se tijekom vakuumiranja prebrzo otopi, zato aparat ne isisa dovoljno zraka? Problem nije u aparatu! Provjerite, kakve vrećice koristite. Statusove vrećice za vakuumiranje svojim sastavom i debljinom jamče kvalitetno vakuumsko pakiranje namirnica.

Čimbenici koji određuju kvalitetu vrećica za vakuumiranje

Vrećice za vakumiranje moraju biti primjerene debljine i primjerenog sastava jer ta dva čimbenika ključno utječu na proces i kvalitetu vakuumiranja. Statusove vakuumske vreće su najdeblje na tržištuGlatki sloj mjeri 100 µm, a rebrasti 130 µm. To znači da se vrećice tijekom pohranjivanja u zamrzivaču neće poderati, meso neće biti žarko, a povrće i voće će bolje sačuvati hranljive vrijednosti.

najbolje vakumske vrećice
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Od čega su izrađene vrećice za vakuumsko pohranjivanje?

Vakuumske vrećice su izrađene iz kombinacije poliamida (PA) i polietilena (PE). PA i PE su važni jer jamče nepropusnost vrećica i dobro zatvaranje odnosno varenje.

Statusove vrećice imaju 30 odnosno 20 µm debeli vanjski sloj poliamida, koji jamči nepropusnost. To je najdeblji sloj PA u vrećicama na tržištu. Namirnice su potpuno zaštićene od vanjskih utjecaja, kao što su zrak i arome. Drugi materijal koji je odgovoran za dobro zatvaranje vrećica varenjem je polietilen. Taj se nalazi u unutarnjem sloju vrećica te je siguran za pohranjivanje hrane, što znači da zavakuumirane namirnice nemaju neugodan okus ili miris po plastici.

Važan je i uzorak rebraste folije

Poseban oblik kanala rebrastog sloja jamči da je zrak učinkovito odstranjen iz vrećice i da oko namirnice nema malih mjehurića zraka. Folije za vakuumiranje moraju biti rebraste bar na jednoj strani jer bi se dva glatka sloja tijekom vakuumiranja prebrzo zalijepila i zato bi bio proces isisavanja zraka iz cijele vrećice praktički nemoguć. Visina rebrastog profila je kod Statusovih vrećica 0,2 mm i ima važnu ulogu pri kvalitetnom vakuumiranju vrećica kod više uzastopnih ciklusa.

Materijali vrhunske kvalitete s certifikatima

Vakuumske vrećice Status su proizvedene u Sloveniji od materijala europskog porijekla. Kvalitetni materijali jamče da su vrećice:

  • nepropusne,
  • neškodljive za namirnice,
  • neutralne na miris i okus,
  • primjerene za višekratnu upotrebu i
  • upotrebljive kao vrećice za Sous Vide kuhanje.

Zašto vakuumirati?

Vakuum u vrećicama stvorite s isisavanjem zraka s aparatom za vakuumiranje. To znači da odstranite kisik, koji je hrana bakterija i tako zaustavite propadanje hrane. Namirnice su postojanije i svježe do četiri puta duže. Za vas to znači manje bačene hrane i kvalitetno pohranjivanje namirnica u zamrzivaču, koje tako ne preuzimaju mirise drugih namirnica ili samog zamrzivača. Hrana, zavakuumirana u kvalitetne vrećice, će i nakon dugotrajnog zamrzavanja imati isti okusa kao na dan pakiranja. Ispecite kruh ili orahnjaču te ih vakuumsko pohranite i zamrznite. Nenajavljene goste ćete moći brzo poslužiti s ukusnim domaćim zalogajima.

Vrećice za vakumiranje dimenzije 280 x 360 mm su primjerene za vakuumsko pakiranje:

  • većih komada svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda,
  • kruha, peciva i savijače,
  • voća i povrća za zimnicu,
  • oraha i lješnjaka.

 

 

Tip proizvoda Pribor za vakumiranje
Brand Status