text.skipToContent text.skipToNavigation

Status sušilica voća, povrća i začinskog bilja 14 LID EK000407495

Status sušilica voća, povrća i začinskog bilja 14 LID: EK000407495

Cijena
569,99 kn
Opis Preferirate ekološki uzgojenu hranu, ali nemate vlastitog vrta, na kojem bi uzgojili povrće? Začinsko bilje i rajčice ste posijali na balkonu? Doma uzgojeno povrće i začini ...  Saznaj više

Dostavljamo već od 19.08.2022

Jamstvo: 2 god

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Opis

Preferirate ekološki uzgojenu hranu, ali nemate vlastitog vrta, na kojem bi uzgojili povrće? Začinsko bilje i rajčice ste posijali na balkonu? Doma uzgojeno povrće i začini su tako dragocjeni da bi bila šteta, kad ih ne bi iskoristili u cijelosti.

Sušenje je među najstarijim načinima pohranjivanja hrane za duže razdoblje te ga u zadnjim godinama koriste i pojedinci, koji se pridržavaju sirove i paleo prehrane jer zbog obrade na niskim temperaturama produže postojanost namirnica i očuvaju njihove hranjive vrijednosti.

Sušeno voće i povrće kao dio sirove ili paleo dijete

Dehidratori omogućuju pripremu jela u skladu sa smjernicama sirove i paleo dijete. Pored uživanja svježeg voća i povrća omogućuju i pripremu dehidriranih zalogaja, koji imaju zbog eliminiranja vlage produžen rok trajanja. Niske temperature koje se koriste pri sušenju hrane ne unište enzime, vitamine i minerale kao klasično kuhanje u vreloj vodi.

Pripremite zdrave sirove kolače, krekere i čak tortilje za zahtjevnija jela. Čips od povrća će oduševiti i one prijatelje, koji ne vole zdravu hranu.

Sušenje začina sa sušilicom voća i povrća

Statusov 14-litarski aparat za sušenje hrane je odličan odabir ako je vaš mali biljni kutak na balkonu bogato rodio. Aparat je savršene veličine za upotrebu na balkonu ili u manjoj kuhinji. Za detaljnije upute i preporuke pročitajte upute za upotrebu, koje su priložene aparatu.

Primjenjivost dehidratora je šira od samo sušenja voća i povrća. Precizno postavljanje i održavanje temperature možete koristiti i za pripremu jogurta i dizanje kvasca.

Što sve možete pripremiti u aparatu za sušenje?

Aparat za sušenje je vrlo svestran te ga možete koristiti i za:

  • pripremu poslastica za pse i mačke,
  • dekoracije od citrusa i cvijeća (pot pouri),
  • esencije voća i povrća (od limuna, cikle, špinata itd.), koje možete koristiti i kao prirodne boje za pecivo.

Postavke: temperatura od 50 do 80°C, vrijeme djelovanja do 12 sati.

sušenje vseh vrst sadja v statusovem manjšem sušilniku
Posušite voće za zdrave zalogaje i citruse za prirodnu dekoraciju.

Pohranjivanje sušenog voća, povrća i začina

Dehidrirane namirnice morate nakon sušenja što prije pohraniti u nepropusnu ambalažu da ponovno ne apsorbiraju vlagu. Preporučamo upotrebu vakuumskih vrećica i posuda, koje se hermetički zatvore i zaštite hranu od utjecaja kisika, što im jamči duži rok trajanja. Zavakuumirane namirnice ne trebate zamrzavati, nego ih radije pohranite u tamnom i hladnom prostoru kao što je podrum.

Prednosti Statusovog dehidratora pred konkurentskim

Statusova sušilica ima metalno kućište i unutrašnjost, koji jamče bolje zadržavanje energije i sigurnost u usporedbi s plastičnim sušilicama. Metalno kućište bolje zadržava toplinu, zato se namirnice posuše brže i s manjom potrošnjom električne energije. K učinkovitijem sušenju pogoduju i pravokutan oblik te horizontalno puhanje zraka. U okruglim sušilicama zrak puše od gore prema dolje ili obrnuto, zato morate rotirati pladnjeve po visini. U Statusovoj sušilici jednostavno (po potrebi) okrenite pladnjeve tako da su namirnice koje su bile pokraj ventilatora sad dalje od njega.

Status sušilica voća, povrća i začina, 14 l: upotreba i sastavni dijelovi

Manja sušilica sadrži 3 mrežaste pladnjeve za sitne komade i 2 pladnja s rešetkom za sušenje jabuka, naranča, gljiva i ostalog većeg voća i povrća. Na dnu je i pladanj za mrvice za jednostavnije čišćenje unutrašnjosti.

Sušenje je aktivan proces, zato savjetujemo da pratite napredovanje sušenja hrane i po potrebi prilagođavate temperaturu i vrijeme sušenja. Proces sušenja je ovisan o vanjskim utjecajima kao što su vlaga u zraku i kvaliteta plodova – zrelost, vrsta voća i sl.

Održavanje i čišćenje

Pred prvom upotrebom aktivirajte praznu sušilicu za bar jedan sat na najvišoj temperaturi. Nakon svakog ciklusa sušenja hrane pladnjeve operite – ručno ili u perilici suđa. Tvrdokorne ostatke ćete najlakše odstraniti s namakanjem pladnjeva u toploj vodi.

Materijali i dimenzije

Kućište i pladnjevi su metalni, vrata su od kaljenog stakla.

Sušilica je velika 390 x 290 x 228 mm, a pojedinačni pladanj 270 x 200 mm. Svi (5 kom) pladnjevi skupa imaju upotrebljivu površinu od 0,27 m2 za sušenje hrane.

Ostalo Sušilica voća, povrća i začinskog bilja
Tip proizvoda Ostali kućanski aparati
Jamstvo 2 god
Brand Status