text.skipToContent text.skipToNavigation
˄
Medex gelee royale sport 10x9 mlIDEK000233339

Cijena
139,22  kn
OBLIK PROIZVODA:u otopini OPIS PROIZVODA: Matična mliječ, L-karnitin i vitamin B12 u otopini Sadrži vitamin B12 koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i ...

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 22.09.2020

OBLIK PROIZVODA:u otopini

OPIS PROIZVODA: Matična mliječ, L-karnitin i vitamin B12 u otopini Sadrži vitamin B12 koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica. L- karnitin L-karnitin je amonijev spoj koji ljudski organizam proizvodi iz aminokiselina lizin i metionin ili ga dobiva iz prehrane. U ljudskome tijelu ima važnu ulogu u stvaranju energije iz masti u tkivima, kao što su srce, skeletni mišići, jetra i probavni sustav. Najviše L-karnitina dobiva se iz crvenog mesa, riba i mliječnih proizvoda. Drugi, mnogo manje bogati prirodni izvori su oraščići, sjemenke, povrće, voće, žitarice. Dodatak L-karnitina prehrani je namijenjen svima koji se bave sportom, odnosno raznim fizičkim aktivnostima. Matična mliječ Matična mliječ ili gelée royale najdragocjeniji je dar pčelinje košnice. Proizvode je mlade pčele hraniteljice u dobi od 5 do 12 dana i njome čitav život hrane pčelinju kraljicu – maticu, koja se brine za preživljavanje vrste. Matica je genetski posve jednaka drugim pčelama, ali je zbog hranjenja samo matičnom mliječi gotovo dva puta veća od pčela radilica, preživi čak 15 rodova pčela i u košnici je jedina spolno razvijena. Smatra se najplodnijim bićem na planetu jer na dan izleže i do 3000 jajašaca, čija ukupna masa prelazi njezinu vlastitu. U starom su Egiptu matičnu mliječ koristili još faraoni koji su je nazivali »hranom za bogove«, a danas znamo da se njezina izuzetnost temelji na sadržaju jedinstvene nezasićene masne kiseline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kiselina) koja se u prirodi nigdje drugdje ne može naći. Sadržaj 10 HDA važno je mjerilo kvalitete matične mliječi, stoga smo u Medexu njezinu vrijednosti u proizvodima standardizirali i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

SASTOJCI:Voda, emulgator: sirup sorbitola, L- karnitin, svježa matična mliječ 10 %, kiseline: limunska kiselina i vinska kiselina, vitamin B12 (cijanokobalamin), konzervans: kalijev sorbat, prirodna aroma.

NAČIN PRIMJENE:Uputa za upotrebu: Preporučena dnevna količina jest sadržaj 1bočice. Popijte je 30 do 60 minuta prije fizičke aktivnosti. Preporučuje se onima koji se bave sportom, odnosno raznim fizičkim aktivnostima. Napomene: Čuvajte od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Uvjet čuvanja: na tamnom i suhom mjestu pri temperaturi do 25oC.

KLJUČNE INFORMACIJE: 1 bočica sadrži: L- karnitin 1000 mg, vitamin B12 2,5 µg, svježa matična mliječ 1000mg od toga: 10 HDA 14 mg Standardiziran sadržaj nezasićenih masnih kiselina 10 HDA u matičnoj mliječi.
Brand Medex
Tip proizvoda Dodatak prehrani