Klima uređaji | Ugradbene i prijenosne klime na akciji - eKupi.hr
01 333 8888
Katalog proizvoda

Klima uređaji

Pronađite odgovarajući klima uređaj za vaš prostor

Pronađi

Pronađite novi klima uređaj na eKupi


Klima uređaji akcijaKada koristiti klima uređaj?

HR-Godisnja-Doba-Klime-215x250-proljece.jpgProljeće

  
Buđenjem prirode dolazi do povećanja koncentracije peludi u zraku. Klima uređaj se koristi za grijanje i pročišćavanje zraka te će osobe koje boluju od astme ili su alergične na pelud, osjećat veliko olakšanje u svom domu obzirom da će klima uređaj odstraniti čestice peludi. Također, klima uređajem možete riješiti problem vlage koja se pojavljuje zbog relativno velikog broja kišnih dana te posljedičnog skupljanja bakterija i virusa. Vaš će dom biti topliji, a bakterije i virusi uništeni. 
HR-Godisnja-Doba-Klime-215x250-ljeto.jpgLjeto

  
U ljetnim mjesecima, klima uređaj se koristi za što je i prvotno bio namijenjen, za hlađenje doma. U većini slučajeva dom nije potrebno hladiti, već ga je dovoljno odvlažiti. Visok postotak vlage nastaje zbog velike razlike u unutarnjoj i vanjskoj temperaturi, a ta razlika uzrokuje nastjanje sparine. Taj će neugodan problem klima uređaj riješiti bez problema, ako se namjesti na odvlaživanje. Samim snižavanjem vlage u prostoriji, u 80% slučajeva klimu neće biti potrebno koristiti za hlađenje. Još jedna od velikih prednosti u ljetnim mjesecima je ta što će klima uređaj učinkovito ukloniti iz pelud ambrozije iz prostora vašeg doma.
HR-Godisnja-Doba-Klime-215x250-jesen.jpg
Jesen


Noći su svježe, a dani topli. Idealno za grijanje klima uređajem. Klima će u vrlo kratkom vremenu zagrijati prostor i održavati idealnu temperaturu, dok trošak za struju nećete ni osjetiti.
HR-Godisnja-Doba-Klime-215x250-zima.jpg


Zima


Klima uređaj
u hladnijim zimskim mjesecima može savršeno funkcionirati. Boravimo najviše u zatvorenim prostorijama i to su mjeseci u kojima smo izloženi virusima i bakterijama, gripe i mnoštvu drugih uzročnika bolesti. Veliku mogućnost zaraza ćemo spriječiti klima uređajem koji svojim sustavom filtracije zraka učinkovito uništava viruse bakterije. Grijati je jako jednostavno. Samo zadate željenu temperaturu i uživate u toplini svog doma. Troškovi grijanja klima uređajem su najniži od svih vrsta grijanja. Ako uzmete u obzir da je klima uređaj višefunkcionalan (grije i hladi prostor), lako je zaljučiti da su uštede kućanskog budžeta velike

HR-Klime-Landing-325x382-slika1.jpg
Zašto je energetska učinkovitost toliko bitna?  

Dok su u prošlosti klima uređaji pripadali velikim potrošačima i ne učinkovitim uređajima, od 2013. godine uvedena je nova klasifikacija klima uređaja s kojom su stigle i velike promjene. Uvođenjem novih energetskih razreda( A+++, A++, A+) na prostorima EU, istovremeno su se zabranili uvoz i prodaja proizvoda niske energetske učinkovitosti. 

Uređajem višeg energetskog razreda stvarate uštedu energije, novca i održavanja, a učinkovitije ćete rashladiti/ugrijati željenu prostoriju. Osim toga, uređaji su tiši što boravak u prostoru čini ugodnijim. Cilj takvih uređaja je povećati udio obnovljivih izvora energije za 20%, smanjiti utrošak energije za 20% i emisije CO2 za 20%.
HR-Klime-Landing-325x382-slika2.jpg
Idealan klima uređaj za sebe možete odabrati u samo nekoliko koraka vodeći se prema:  
 • namjeni klima uređaja -  Hoćete li uređaj koristiti samo u ljetnim mjesecima ili ćete uređaj koristiti tijekom cijele godine?     
 • vrsti klima uređaja – prema prostoru u koji će uređaj biti postavljen (zidna, stropna - podna ili multisplit sustavi)  
 • odabiru snage (kW) uređaja – kapacitet klima uređaja za prostoji ovisno o veličine prostorije koju želite rashladiti  
 • energetskoj učinkovitosti – u samom startu uređaji su nešto skuplji, ali dugoročno isplativiji 

Važnije karakteristike na koje treba obratiti pozornost prilikom odabira su:   
 • Dimenzija unutarnje i vanjske jedinice- ako ste ograničeni s prostorom  
 • Buka uređaja – provjerite razinu buke uređaja, poželjna je što niža razina buke  
 • Estetski izgled uređaja – postoji veliki izbor boja, dizajna klima uređaja s kojim možete unaprijediti prostor        

Za svaku nedoumicu i savjet pri odabiru uređaja slobodno nam pošaljite upit na podrska@ekupi.hr ili nas kontaktirajte pozivom na telefon 01 333 8888.
HR-Klime-Landing-325x382-slika3.jpg
Važno je znati na koji je način najbolje koristiti klima uređaj kako biste maksimalno uštedjeli električnu energiju i svoj novac.

Sezona - Hlađenje:

 • Palite uređaj u jutarnjim satima – niža vanjska temperatura u jutarnjim satima će doprinijeti lakšem postizanju željene temperature. Ostavite ga da radi nesmetano tijekom cijelog dana (uređaj će automatski održavati temperaturu što rezultira minimalnom potrošnjom električne energije).  
 • Postavite temperaturu u prostoriji od 24 – 26 ºC za optimalan rad  
 • Ako temperaturu postavite od 7 – 10 ºC nižu od vanjske, klima uređaj će trošiti od 3 – 5 % manje za svaki stupanj na termostatu.  
 • Za maksimalnu uštedu ostavite uređaj da radi tijekom cijelog dana na 26 ºC dok vas nema kod kuće.  
 • Preporučuje se korištenje funkcije za odvlaživanje prostora – uređaj istovremeno odvlažuje i hladi prostoriju.

Ako vaš uređaj ima funkciju za Wifi kontrolu, postavite željene uvjete na uređaju sat vremena prije nego što stignete kući za maksimalan komfor. Ova funkcija doprinosi uštedi prilikom hlađenja i grijanja.
Odaberite opciju ugradnje klima uređaja
Odabirom „Vivax klime s montažom“ klima uređaj ćemo vam ugraditi u roku od 10 radna dana od dana isporuke. Za ostale brendove, rok montaže klima uređaja je također 10 radna dana od dana isporuke. Opcija će vam biti ponuđena prilikom stavljanja artikla u košaricu!
Multi klima uređaji     
Multi  klima uređajima nazivaju se sistemi jedne vanjske jedinice i jedne unutarnje jedinice. Postoji više izvedbi mono klima uređaja, ovisno o unutarnjoj jedinici - zidne, kanalne, kazetne, podne, podstropne...  Svaki proizvođač nudi širok izbor mono klima uređaja ovisno o namjeni, dizajnu, dimenzijama i ostalim karakteristikama. Svaka unutarnja jedinica dolazi u kompletu s odgovarajućom vanjskom jedinicom, u rasponu snaga od 2,0kW (kućna izvedba) pa do 14,0+kW (poslovna izvedba). 

Multi split klima uređaji 
Multi split klima uređajima nazivaju se sistemi jedne vanjske jedinice i više unutarnjih jedinica. Postoji više izvedbi multi split klima uređaja, ovisno o unutarnjoj jedinici - zidne, kanalne, kazetne, podne, podstropne... Svaki proizvođač nudi širok izbor multi split klima uređaja ovisno o namjeni, dizajnu, dimenzijama i ostalim karakteristikama. Vanjska jedinica, ovisno o snazi, može podržavati i do 8 unutarnjih jedinica različitih tipova i učinaka.


Pripremite se na vrijeme za sezonu grijanja
!

Razvojem tehnologije, grijanje putem klima uređaja postalo je najjefikasnije i najjeftinije i to zahvaljujući inverterskim kompresorima. Digitalnom regulacijom broja okretaja vanjske jedinice, kompresori omogućavaju prilagodbu učinka klime stvarnim uvjetima u prostoru. To nači da klima uređaj radi maksimalnom snagom s ciljem bržeg dostizanja željene temperature. Kada se ona dostigne, inverterski uređaj smanjuje svoj učinak, a s time i potrošnju električne energije.

 Zahvaljujući razvoju inverterskih klima ovo više nisu uređaji koji se koriste samo ljeti, već postaju višenamjenski. Većina klima uređaja ima mogućnost grijanja uz vanjske temperature i do -20°C, ovisno o modelu, ali već se pojavljuju modeli klima uređaja koji imaju mogućnost grijanja i u ekstremnim uvjetima s vanjskim temperaturama do -32°C.

˄Klima uređaji izračun troškova grijanja

Današnji klima uređaji uz samo hlađenje i grijanje izuzetno su učinkoviti za filtriranje samog zraka u prostoriji. Svojim funkcijama (ovisno o modelu) klima uređaji će vaš dom učiniti ugodnim za boravak u svakom godišnjem dobu.
Grijanje uz kampine, peći i grijalice