text.skipToContent text.skipToNavigation

Opći uvjeti poslovanja


Informacije o trgovačkom društvu

Ekupi d.o.o. za trgovinu i usluge i turistička agencija
Buzinski prilaz 10
10010 Buzin

Adresa elektroničke pošte:

podrska@ekupi.hr

Info telefon:
01/333 8888
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika. 

Radno vrijeme korisničke podrške je radnim danom od 8:00 do 22:00 sata te subotom 9:00 do 21:00 sat.
Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.


Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Zagrebu / broj / Tt-10/8929-2/

Račun u Erste & Steiermarkische bank d.d.
IBAN HR7624020061100581806; SWIFT: ESBCHR22

Račun u Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN HR0723400091110451835; SWIFT: PBZGHR2X

Račun u OTP banka d.d.
IBAN HR4424070001100223604; SWIFT: OTPVHR2X

Iznos temeljnoga kapitala društva: 400.822,88 € / u cijelosti uplaćen u novcu

Članovi uprave društva: Stipo Matić i Irena Langer-Breznik

Matični broj: 080738498
OIB: 67567085531
ID kod: HR – AB – 01 – 080738498  


Službenik za zaštitu osobnih podataka  
Adresa i mjesto rada: Buzin, Buzinski prilaz 10 
Službeni e-pretinac: 
voditelj@ekupi.hr

Politika poslovanja u suzbijanju korupcije i mita

Standarde poslovanja tvrtke Ekupi d.o.o. u prevenciji korupcije možete pročitati ovdje.

Opće odredbe

Tvrtka Ekupi d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni ekupi.hr, na World Wide Web mreži - Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija. 

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice ekupi.hr Korištenjem Internetske stranice korisnici iskazuju da se slažu s ovim Općim uvjetima poslovanja te pristaju na korištenje Internetske stranice ekupi.hr u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe ili se u njihovo ime predstavljati. Korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Ekupi d.o.o. te prihvaća da tvrtka Ekupi d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Ekupi d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Ekupi d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja. Tvrtka Ekupi d.o.o. poručuje korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 16 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice. Također naglašavamo: Zabranjena je prodaja alkoholnih proizvoda maloljetnim osobama.

Tvrtka Ekupi d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i/ili Izjavu o privatnosti. Stoga, savjetuje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i Izjavi o privatnosti, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu  novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja odnosno Izjave o privatnosti, podrazumijeva se da korisnik prihvaća izmjene. 

Korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Tvrtka Ekupi d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ove Internetske stranice.

Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja. Korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke Ekupi d.o.o., sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na ekupi.hr Internetskoj stranici ekskluzivno su pravo tvrtke Ekupi d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE EKUPI D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta poslovanja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj internetskih stranica ekupi.hr, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Ekupi d.o.o. i nositelja autorskog prava.

Korisnik ne smije na ovoj Internetskoj stranici postavljati, objavljivati, ili na drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Tvrtka Ekupi d.o.o. nema nikakvu obavezu izvješćivati korisnika, ili mu pomagati odrediti da li je neki materijal podložan autorskom pravu. Korisnik je jedino i isključivo odgovoran za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zlouporabom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala. Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ovih Internetske stranice, korisnik izjavljuje da je nositelj prava na tim materijalima i da izričito daje tvrtki Ekupi d.o.o. vremenski i prostorno neograničeno, besplatno, stalno, nepovratno, ne-ekskluzivno pravo i licencu za korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala (djelomično ili u cijelosti). Korisnik također daje drugim korisnicima pravo pristupanja, pregledanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala njihovu za vlastitu uporabu. Time korisnik daje pravo tvrtki Ekupi d.o.o. mijenjati, kopirati, objaviti i distribuirati bilo koji materijal koji korisnik učini dostupnim na Internetskoj stranici ekupi.hr.

Korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice ekupi.hr isključivo odgovornost korisnika tako da tvrtka Ekupi d.o.o. ne jamči (I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE od strane korisnika.

Odgovornost korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik izričito potvrđuje da tvrtka Ekupi d.o.o. nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na korisniku.
Ni u kojem slučaju tvrtka Ekupi d.o.o.   neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ove Internetske stranice. Korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internetske stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, tvrtka Ekupi d.o.o., neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Ekupi d.o.o. neće biti odgovorno za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Tvrtka Ekupi  d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Tvrtka Ekupi d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Korisnik potvrđuje da su sve diskusije, recenzije, ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internetskoj stranici eKupi.hr i na eKupi.hr stranicama društvenih mreža, javne a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Ekupi  d.o.o. mogu nadzirati opisane komunikacije korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Ekupi d.o.o. zadržava pravo neobjave primljenog teksta recenzije ukoliko ocijeni da bi prilikom objave recenzije povrijedio odredbe Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/2022), odnosno ukoliko procijeni da se radi o lažnoj potrošačkoj recenziji, naručenoj recenziji ili preporuci, pogrešnom predstavljanju recenzija ili preporuka uslijed čije bi objave mogao snositi posljedice iz navedenog Zakona.

Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Ekupi d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane korisnika.

Ekupi d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim korisnikom u bilo kojem trenutku. Ekupi d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja korisnika koje  Ekupi d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja od strane korisnika. 

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Ekupi d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Ekupi je figurativno i verbalno registrirani žig  tvrtke Ekupi  d.o.o. pri ovlaštenim hrvatskim i međunarodnim tijelima, te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana. 

Ekupi.hr je registrirana domena tvrtke Ekupi d.o.o.

Tvrtka Ekupi d.o.o., distributer je (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i korisnici. Tvrtka Ekupi d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Tvrtka Ekupi d.o.o. nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na ekupi.hr internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Ekupi d.o.o. Ni pod kojim uvjetima tvrtka Ekupi d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se korisnik oslonio na informacije dobivene putem ekupi.hr Internet stranice. Na korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem ekupi.hr Internet stranice. 

Sjedište tvrtke Ekupi d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim  Općim uvjetima poslovanja ili u vezi s njihovim provođenjem, te poslovnim odnosima s Ekupi d.o.o., u nadležnosti suda u Zagrebu.
Termin korisnik podrazumijeva i fizičku i pravnu osobu te sve koji imaju pravnu osobnost. Radi boljeg razumijevanja potrebno je naglasiti da se prava iz Zakona o zaštiti potrošača odnose samo na potrošača prema definiciji iz tog zakona: „svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti“. 

U daljnjem tekstu Općih uvjeta poslovanja, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta,  umjesto termina korisnik bit će korišten termin Kupac za osobu koja je s  Ekupi d.o.o. sklopila Ugovor o kupoprodaji, što obuhvaća i gosta kupca, dok će za primatelje eKupi promidžbenih poruka i/ili newslettera biti korišten termin Korisnik. Također, iz istog razloga umjesto termina Ekupi d.o.o. bit će korišten termin Ekupi, dok se termin eKupi koristi kao ime Internet trgovine, web stranice i sl.

Uvjeti korištenja usluga Internetske stranice ekupi.hr 

Uvjet za korištenje eKupi Internet stranice je uspješna registracija Kupca. U okviru registracije Kupcu će biti ponuđen prihvat ovih Općih uvjeta poslovanja i Izjave o privatnosti, čiji prihvat je preduvjet za korištenje usluga eKupi Internet stranice. Registrirani Kupac je kupac koji je napravio profil i izvršio prijavu u za to predviđenom postupku na Internet stranici eKupi.

Na eKupi možete kupovati i kao gost bez registracije. Na početku procesa kupnje bit će vam dostupni linkovi na sadržaj Općih uvjeta poslovanja kao i Izjave o privatnosti te gosta kupca upućujemo da svakako pročita i uputi se u njihov sadržaj.


eKupi preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun eKupi. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom godišnje).

Jezik

Jezik komunikacije na ekupi.hr je hrvatski književni jezik.

Cijene

Cijene su izražene u službenoj valuti Republike Hrvatske, sadrže PDV. 

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se Ekupi d.o.o. unaprijed ispričava svojim Kupcima i Korisnicima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji i eventualnoj pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, a Kupce o nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi Kupca. 

Posebni oblici prodaje/Akcijska prodaja

Ekupi d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju odnosno organizirati posebne oblike prodaje drugih naziva.

Ti proizvodi će biti dostupni svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti posebne prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje posebnog oblika prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. 

Nakon proteka roka posebnog oblika prodaje,  Ekupi d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na posebni oblik prodaje kojem je istekao rok.

Narudžba

Proces naručivanja na eKupi Internet trgovini je opisan ovdje: https://ekupi.hr/hr/Kako-kupovati-na-eKupi

Ekupi u okviru svoje poslovne politike maloprodaje robe obavještava kupce da na Internet stranici www.eKupi.hr prihvaća narudžbe robe/usluga u količini koja se smatra uobičajenom za osobnu uporabu, dok narudžbe za veće količine robe/usluga očito namijenjene za daljnju prodaju/upotrebu nisu prihvatljive. Kupcima, pravnim osobama koje naručuju veću količinu robe/usluga, eKupi preporuča da se jave eKupi B2B odjelu za prodaju pravnim osobama na b2b@ekupi.hr
Ekupi zadržava pravo procjene narudžbe prema gornjim kriterijima kao i ne prihvaćanje narudžbi za koje smatra da nisu za osobnu uporabu, o čemu će bez odgađanja obavijestiti kupca uz navođenje razloga otkazivanja.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na eKupi Internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu Ekupi dobavljača. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

Ekupi d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Ekupi dobavljač nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s eKupi Internet trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Ekupi d.o.o. otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Obveza Ekupi na isporuku proizvoda nastaje kada Ekupi izda potvrdu narudžbe i izda račun.

To je trenutak sklapanja ugovora između Kupca i Ekupi d.o.o. kojem je sastavni dio tekst ovih Općih uvjeta.

Proizvodi koje Kupac doda u košaricu ne smatraju se rezerviranim niti se smatra da je time nastala obveza Ekupi d.o.o. na prodaju tih proizvoda, dok proces narudžbe ne bude završen te Kupcu stigne potvrda narudžbe.

Prilikom procesa naručivanja proizvoda Kupac će trebati izabrati način dostave proizvoda koje planira kupiti. Jedan od oblika dostave koji se nudi za pojedine proizvode je: Dostava na adresu dostavnom službom. Ekupi d.o.o. obavještava svoje kupce da se ova dostava obavlja putem ugovornih partnera ovlaštenih za ovu djelatnost a to su Hrvatska pošta d.d. i Overseas Express.

Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

Ugovor koji Kupac sklapa s Ekupi d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Ekupi te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da prethodno ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Ekupi i Kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača fizička osoba Kupac ovlaštena je jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 86.  Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora o čemu će vas eKupi posebno upozoriti u ponudi konkretnog proizvoda. Preporučamo čitati opis proizvoda koji se otvara klikom na proizvod.
Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Članak 86.

(1) Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odjeljka ako je:

1. u potpunosti ispunjen ugovor o uslugama za koji potrošač preuzima obvezu platiti cijenu, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odjeljak ako usluga bude u potpunosti ispunjena

2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora

3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca

8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom

9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke

10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije

11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi

12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge pripremnice obroka ( catering ) ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju

13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja za koji potrošač preuzima obvezu platiti cijenu koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora, a trgovac mu je dostavio potvrdu sklopljenog ugovora

14. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja usluge popravaka za koje se plaća cijena, a ugovor, čije ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača, je ispunjen u potpunosti.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.


Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju (mailom, podneskom i sl.). Rok za raskid počinje teći od dana kada je vama ili trećoj osobi po vašem ovlaštenju roba predana u posjed. Izjavu o raskidu dužni ste po zakonu poslati prije isteka roka za raskid ugovora, osim za ugovore kojima je predmet digitalni sadržaj koji nije isporučen na materijalnom nosaču podataka kada rok  započinje teći od dana sklapanja ugovora.

Vaš zahtjev za zamjenu proizvoda koji je ispravan (npr., neodgovarajuća boja proizvoda)  koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da u tom slučaju posebno naglasite da želite zamjenu i obavezno ispunite obrazac za povrat proizvoda koji ste dobili uz proizvod kako bismo znali da prilikom raskida želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: eKupi d.o.o., Distribucijski centar Rugvica, Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica te na naznačenim eKupi&pokupi  lokacijama iz ovih Općih uvjeta za proizvode koje ste na tim lokacijama preuzeli odnosno koji su lakši od 15 kg.

U slučaju jednostranog raskida ugovora  bez zamjene proizvoda, postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, na svoj trošak, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 84. mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je trgovca obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te  snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko kupac želi može se obratiti Ekupi na info broj ili mail adresu 
podrska@ekupi.hr radi pribavljanja  obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda

Ekupi poziva kupca da proizvod zapakira u originalnu neoštećenu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o oštećenoj ili specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda kako bi u neoštećenom obliku stigao u Ekupi. Potrošač ne smije koristiti digitalni sadržaj ili digitalne usluge te ih ne smije stavljati na raspolaganje trećim osobama u slučaju jednostranog raskida ugovora.

Kupac je sukladno članku 84. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Ekupi obavještava kupce da će umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o utvrđenom obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda ako postoji potreba za naknadom.

Ekupi preporuke vezano za proizvode, preuzimanja proizvoda, postupanje s proizvodom a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 14 dana:    

- slika proizvoda‎ prikazuju načelan izgled te način uporabe proizvoda kao i prezentaciju proizvoda kako to predviđa proizvođač. Slika ne prikazuje do detalja konkretan proizvod koji se isporučuje kupcu, stoga eKupi preporuča kupcu da prilikom izbora proizvoda detaljno pregleda karakteristike proizvoda i opis proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici eKupi i dohvaćaju se klikom na proizvod.    

- ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego odmah dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Ekupi. AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.
  
- ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i što prije a najkasnije u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte eKupi. Ako eKupi organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu neoštećenu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o oštećenoj ili specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda. 

- ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja za tehničku robu.    

- pažljivo pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, pažljivo pregledajte knjigu, pregledajte peć ili kamin na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru na peći i stoji li peć ili kamin stabilno, provjerite funkcionalnost auto gume i felge s vulkanizerom, pregledajte odgovara li krovna kutija ili nosač  vašem vozilu kod ovlaštenog auto servisa) ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.  

Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za mikser- miksanje hrane, za brijaće aparate- brijanje, za knjige -savijanje korica i/ili podcrtavanje teksta i/ili pisanje po knjizi, za pećnice- pečenje hrane, za role – korištenje, za obuću- hodanje na otvorenom, za odjeću – nošenje, za bicikle – vožnja na otvorenom, za torbe i ruksake- prenošenje stvari, za romobile i skateboardove – vožnja na otvorenom, modni dodaci – nošenje na tijelu, alati – korištenje u njihovu svrhu, rasvjeta – montiranje, bazeni – punjenje vodom. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Ekupi obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: klima uređaji izuzev mobilnih klima uređaja, kamini i peći, kupaonska galanterija, ugradbena rasvjeta, namještaj koji je potrebno sastavljati te printeri, mobiteli, tableti , računala, prijenosna računala, stolna računala, igrače konzole za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga Ekupi neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cijelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja. 

Ekupi obavještava kupce da u pojedinim proizvodima koji spadaju u kategoriju bijele tehnike, a za svoj rad koriste vodu (npr. perilice) može preostati mala količina vode nakon testiranja u procesu proizvodnje koja uobičajeno iscuri za vrijeme skladištenja. Stoga Ekupi obavještava kupce da proizvode tog tipa ostave do trenutka montaže na podlozi koja ne upija vodu. 

Ekupi obavještava svoje kupce da pojedini proizvodi zahtijevaju ažuriranja različitih vrsta, uključujući sigurnosna ažuriranja koja su potrebna da proizvodi ostanu bez nedostataka. Svaki proizvod takve kategorije sadrži potrebne podatke o ažuriranjima koja proizvođač osigurava tijekom uobičajenog razdoblja za tu vrstu proizvoda. Ekupi stoga preporuča svojim kupcima da pročitaju upute o ažuriranjima koje daje proizvođač uz proizvod te da redovito provodi ažuriranja kako proizvod ne bi pretrpio nedostatak i kako bi proizvod zadržao potrebne funkcionalnosti. U slučaju da kupac treba dodatni savjet ili pomoć može se obratiti na sve kontakte Ekupi za komunikaciju s kupcima/korisnicima.

Ekupi obavještava kupce da su uređaji za profesionalnu upotrebu posebno označeni. Uređaji koji nemaju takvu oznaku nisu predviđeni za profesionalno korištenje i nije ih preporučljivo koristiti u profesionalne svrhe jer takva vrsta kvara nije pokrivena jamstvom te u tom slučaju trošak popravka snosi Kupac. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi da se radi o opisanoj vrsti kvara, Ekupi neće moći preuzeti odgovornost niti trošak prouzrokovan postupanjem kupca protivno ovoj obavijesti. 

Ekupi preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/pušten u rad, pa ni Ekupi neće moći priznati posljedice.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Ekupi ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. 
Ekupi odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima kojim se uređuju obveznopravni odnosi o odgovornosti za meterijalne nedostatke stvari, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske kao i za usklađenost digitalnog sadržaja i digitalnih usluga s ugovorom. eKupi se obvezuje ispuniti obveze uređene propisom kojim se uređuju obveznopravni odnosi o komercijalnom jamstvu ako ga te odredbe i dano jamstvo obvezuje.

U slučaju sklapanja ugovora o kupnji robe s digitalnim elementima te ako je primjenjivo eKupi će kupca obavijestiti o funkcionalnosti robe s digitalnim elementima, digitalnog sadržaja i digitalnih usluga, uključujući potrebnim mjerama tehničke zaštite tih sadržaja te kompatibilnosti i interoperabilnosti robe s digitalnim elementima, digitalnog sadržaja i digitalnih usluga, za koju eKupi zna ili bi morao znati.

eKupi obavještava kupce da su digitalni sadržaji koji nisu isporučeni na tjelesnom mediju posebno označeni kao takvi uz potrebne obavijesti s tim u vezi, koje će biti navedene i na računu za tu robu.

Rok za ispunjenje ugovora o prodaji iz Zakona o zaštiti potrošača te odredbe o prelasku rizika kod ugovora o kupoprodaji ne primjenjuju se na ugovore koji imaju za predmet digitalni sadržaj koji se ne isporučuje na materijalnom nosaču podataka.

U ugovorima o kupoprodaji stvari s digitalnim elementima kojima je predviđena jednokratna isporuka digitalnog sadržaja ili usluge eKupi vas je dužan obavijestiti o ažuriranjima, uključujući sigurnosna ažuriranja, koja su potrebna da roba ostane bez nedostatka te mu osigurati ažuriranja tijekom razdoblja unutar kojeg to kupac može razumno očekivati s obzirom na vrstu i svrhu stvari i digitalnih elemenata te uzimajući u obzir okolnosti i prirodu ugovora o kupoprodaji. Predmetna ažuriranja osigurava proizvođač proizvoda te posljedice propuštanja ažuriranja i informacija o njima dostupna je uz svaki proizvod.  Ekupi upozorava kupce da detaljno prouče navedene podatke jer ukoliko to kupac ne učini eKupi se neće smatrati odgovornim za nedostatak koji proizlazi isključivo iz propuštanja instalacije ažuriranja. eKupi upozorava svoje kupce da redovno osvježavaju Internet stranicu www.ekupi.hr kako bi u svakom trenutku bili prikazani ažurni podatci na Internet stranici.
    
Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će izvršen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći u važećem Zakonu o zaštiti potrošača u odjeljku koji govori o jednostranom raskidu ugovora sklopljenog na daljinu.
 

Specifičnosti vezane uz prehrambene proizvode:

Svi prehrambeni proizvodi u ponudi na Internet stranici eKupi skladište se i dostavljaju sukladno deklariranim uvjetima čuvanja, odnosno preporuci proizvođača. Rok trajanja, koji je naveden na originalnoj ambalaži, vrijedi jedino ako se proizvod i kod kupca ispravno skladišti sukladno navedenim uvjetima čuvanja na deklaraciji.

Uz gore navedene uvjete jednostranog raskida ugovora koji se odnose na sve proizvode, dodatno se za prehrambene proizvode utvrđuju razlozi za opravdani prigovor i na povrat u slijedećim slučajevima

 • ukoliko vam je isporučen prehrambeni proizvod kojem je već istekao rok trajanja
 • ukoliko vam je isporučen prehrambeni proizvod koji nije ispravan odnosno ne udovoljava propisima o zdravstvenoj ispravnosti
 • ukoliko vam je isporučen prehrambeni proizvod koji niste naručili

Kako bi što brže mogli provjeriti narudžbu na koju imate prigovor, molimo da navedete broj narudžbe, broj računa te da navedete opisno na što se prigovor odnosi te priložite fotografiju prehrambenog proizvoda te nam pošaljete jasnu fotografiju LOT oznake sa proizvoda i datum minimalne trajnosti („Upotrijebiti do“, „Najbolje upotrijebiti do (kraja)“ datum).

Ukoliko utvrdimo da je Vaš prigovor opravdan nastupa raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod ili poklon bon minimalno u iznosu uplaćenog iznosa, a kojega možete iskoristiti prilikom slijedeće kupnje, prema vašem izboru.

Prihvaćamo povrat oštećenih ili pogrešno isporučenih prehrambenih proizvoda o svom trošku ukoliko utvrdimo da je prigovor opravdan. Nećemo moći uvažiti prigovor ako ste vi utjecali na oštećenje, ispravnost ili bilo kakav drugi nedostatak prehrambenog proizvoda kojim niste zadovoljni. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda novim proizvodom u cijelosti snosi eKupi.

U kojim slučajevima nemate pravo na povrat/zamjenu proizvoda?

1. Prehrambenom proizvodu je istekao rok trajanja, a isporučili smo Vam ga s važećim rokom trajanja

2. Otvoren, oštećen, korišten prehrambeni proizvod ili proizvod kojem je na drugi način umanjena vrijednost od strane kupca bez obzira na valjan rok trajanja i potrebnu ispravnost i zdravstvenu sukladnost

eKupi obavještava kupce na razloge za gubitak prava na jednostrani raskid ugovora, odnosno povrat proizvoda kada su ispunjeni preduvjeti propisani Zakonom o zaštiti potrošača (Narodne novine 41/2014, 110/2015, 14/2019, 19/2022) iz članka članku 86. st.1. točkama 4). predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe i 5). predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

Korištenje opisa i podataka o proizvodu:

eKupi poziva kupce da prije upotrebe prehrambenog proizvoda detaljno pročitaju podatke s deklaracije isporučenog proizvoda jer su podaci o prehrambenim proizvodima promjenjivi ovisno o seriji proizvoda, primjerice: sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrijednost i alergeni.

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor.

Ekupi vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte na adresu sjedišta Ekupi d.o.o., telefona 01/333 8888 ili putem maila 
podrska@ekupi.hr. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Ekupi će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Ograničenje prodaje nekih proizvoda

Sukladno pozitivnim propisima neki proizvodi i usluge na Internet stranici eKupi dostupni su samo određenoj kategoriji kupaca starosti iznad 18 godina i to su primjerice alkohol, određeni CD/DVD, duhanski proizvodi, e-cigarete, pirotehnika, noževi, neka vrtna pomagala.

Zabranjena je prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol i duhanske proizvode osobama mlađim od 18 godina. Prilikom preuzimanja ovog proizvoda dostavljač će vas zatražiti valjanu osobnu ispravu radi dokazivanja ispunjavanja uvjeta starosti iznad 18 godina kao preduvjet isporuke ovog proizvoda. Bez dobrovoljnog dokazivanja starosti iznad 18 godina dostavljač nije obvezan isporučiti proizvod.
 

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor Ekupi. 
Ekupi  vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora na svim eKupi&poKupi lokacijama, putem emaila na adresu  
podrska@ekupi.hr  ili putem pošte na adresu Ekupi d.o.o. , Buzinski prilaz 10, 10010 Buzin. eKupi će vam u pisanom obliku putem pošte ili putem elektroničke pošte, potvrditi primitak Vašeg prigovora. . Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Ekupi će vam potvrditi primitak prigovora u pisanom obliku putem pošte ili putem elektroničke pošte, bez odgađanja, dok će vam odgovoriti na vaš prigovor najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja pisanog prigovora jasno se izjašnjavajući prihvaća li osnovanost prigovora. ,.

Ekupi  putem svoje Internet stranice obavještava kupca o 
lokaciji na kojoj je osigurao mogućnost preuzimanja EE otpada (električnog i elektroničkog otpada) po sistemu jedan za jedan i to na području jedinice lokalne samouprave u kojoj kupac prebiva bez troškova po kupca. Lokacije se mogu naći na linku: http://www.elektrootpad.com/prikupna-mjesta. 

Ekupi također omogućava svojim kupcima, ako žele,  preuzimanje starog uređaja u zamjenu za novi isporučeni uređaj kupljen u Ekupi. Zamjena se osigurava jedan za jedan uređaj. O tome detaljnija  informacija uz proizvod.

eKupi će na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodane robe i zbrinuti je sukladno posebnim propisima.

Načini plaćanja

eKupi Vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem interneta i to:

1. Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke- pouzećem: 
Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, ovlaštnom dostavljaču ugovornom partneru eKupi , prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

2. Plaćanje kreditnim karticama: 

 • Visa, Mastercard, Maestro, Diners jednokratno
 • Premium Visa kreditnim karticama do 24 rate
 • Diners kreditnim karticama do 24 rate
 • Mastercard i Visa kreditnim karticama Zagrebačke banke do 24 rate
 • Visa debitnim karticama Zagrebačke banke do 24 rate
 • Visa Inspire i Maestro karticama Privredne banke Zagreb do 24 rate


3. Virmansko plaćanje
Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.


4.Corvus Wallet:
eKupi Internet stranica omogućava Kupcima plaćanje putem Corvus Wallet-a. CorvusWallet je metoda plaćanja koja omogućuje brža, jednostavnija i sigurnija plaćanja jednom spremljenim karticama. Corvus Wallet je zaseban servis za plaćanje i pohranu kartičnih podataka u vlasništvu Corvus Pay d.o.o. Kako bi Kupac mogao koristiti ovu uslugu, mora se registrirati u procesu kupovine ili biti prethodno registriran na servis Corvus Wallet. 
eKupi ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica putem Corvus Wallet-a.

5.CorvusPay by IBAN:
Nova metoda plaćanja za korisnike Internet bankarstva sljedećih banka: Privredne banke Zagreb, Zagrebačke banke i Erste&Steiermärkische banke. Kupac plaća u sigurnom okruženju licenciranog pružatelja platne usluge. Kupac tijekom kupovine inicira plaćanje unosom svog IBAN računa i potvrdom svog identiteta u svojoj banci. Identitet potvrđuje jednakim vjerodajnicama (najčešće svojim tokenom i jednokratnom lozinkom) koje koristi za pristup Internet bankarstvu svoje banke. Kupac dodatno potpisuje transakciju unosom jednokratnog PIN-a kojeg generira svojim tokenom. Nakon što se transakcija u Vašoj banci izvrši, poslat ćemo Vam proizvode iz narudžbe. U slučaju da se transakcija ne izvrši u roku od 5 dana od iniciranja transakcije, narudžba će se automatski poništiti.

Poklon Bon/Kod
eKupi poklon bon/kod je novčana vrijednost pohranjena na instrumentu koji se može upotrebljavati za stjecanje robe ili usluga samo putem eKupi Internet stranice. Bon/kod nije popust u smislu posebnog oblika prodaje niti je roba ni usluga koja je na tržištu, pa se zato na eKupi bon/kod ne mogu primijeniti odredbe Zakona o zaštiti potrošača o povratu robe i usluga. eKupi bon/kod ne može biti zamijenjen za novac. Poklon bon/kod je moguće kombinirati ili zbrajati s drugim poklon bonovima/kodovima. Ukoliko nije drugačije naznačeno, poklon bon/kod korisnik može iskoristiti jednom na jednoj narudžbi.
Financijski Bon/Kod
Korisnik eKupi financijskog bona/koda obvezan je pridržavati se slijedećih pravila korištenja:

 • a) Na jednu narudžbu moguće je aplicirati isključivo jedan financijski bon.
 • b) Moguć je unos isključivo jednog financijskog bona i više kupon kodova koji su dijelovi promocija na razini narudžbe/košarice.
 • c) Iznos narudžbe mora biti veći od iznosa bona sa svim apliciranim popustima barem za 0,27 € kako bi se u transakcija mogla procesuirati.

Financijski bon ne umanjuje vrijednost narudžbe (nije popust) već se tretira kao dodatan način plaćanja. Informaciju o roku valjanosti i iznosu vrijednosti financijskog bona korisnik će dobiti prilikom preuzimanja. Istu informaciju korisnik može dobiti i kontaktiranjem eKupi podrška kupcima.
 

Osobno preuzimanje (eKupi&poKupi)

Osobno preuzimanje robe u eKupi &poKupi je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave.
Naručene i plaćene odabrane proizvode možete osobno preuzeti na sljedećim lokacijama:

U eKupi&poKupi Zagreb:

Radno vrijeme:

Radni dan 7:00-22:00
Subota 7:00-21:00

Lokacije:

Avenija Dubrovnik 15, Glavni ulaz Zagrebački Velesajam

Ul. Vile Velebita 6. 10 040 Zagreb, Studentski grad (Parkiralište Kauflanda)

Po zaprimanju Vaše narudžbe na odabranu eKupi&PoKupi lokaciju, na vašu mail adresu doći će obavijest s informacijom da je vaša narudžba spremna za isporuku.

Ako do 12:00 naručite proizvode s oznakom „isporuka odmah“, možete ih preuzeti na eKupi&PoKupi lokacijama u Zagrebu istoga dana iza 16:00*. Ostale narudžbe možete preuzeti već sljedeći dan o čemu ćete biti dodatno obavješteni gore navedenom mail obavijesti.

U eKupi&poKupi ne postoji mogućnost plaćanja. Mogu se preuzeti jedino narudžbe koje su plaćene putem eKupi Internet stranice (kartično ili virmanski). Narudžbe za koje je odabrano osobno preuzimanje na jednoj od eKupi&poKupi lokacija nije moguće platiti gotovinom prilikom preuzimanja.

Prilikom podizanja pripremite potvrdu narudžbe ili broj narudžbe i osobnu iskaznicu. Ako ste predstavnik pravne osobe trebate donijeti i žig te pravne osobe kako bi ovjerili dokument primopredaje.

Bez predočenja osobnog identifikacijskog dokumenta odnosno ovjere pečatom za pravnu osobu neće biti moguće isporučiti robu.

*Preuzimanje proizvoda iz kategorija bijela tehnika, eliptični trenažeri, trake za trčanje i madraci nije moguća. Za njih savjetujemo a koristite uslugu besplatne dostave u stan.

U eKupi&poKupi Osijek, Rijeka, Rugvica, Slavonski Brod, Split, Zadar:

Radno vrijeme:

Radni dan 7:00-22:00
Subota 7:00-21:00

Lokacije:

Osijek - Ul. Josipa Reihl - Kira 40. 31000 Osijek; parkiralište Kauflanda

Rijeka - Primorska 1a, 51000, Rijeka; KING ICT SERVIS

Rugvica - Dugoselska cesta 5, 10370 Rugvica; eKupi distribucijski centar

Slavonski Brod - Naselje Slavonija 2, kć.br. 5; parkiralište Kauflanda

Split - 114.Brigade 6. 21000 Split; parkiralište Kauflanda

Zadar - Ulica 4.Gardijske Brigade 69. 23000 Zadar; parkiralište Kauflanda

Po zaprimanju Vaše narudžbe na odabranu eKupi&PoKupi lokaciju, na vašu mail adresu doći će obavijest s informacijom da je vaša narudžba spremna za isporuku.

U eKupi&poKupi ne postoji mogućnost plaćanja. Mogu se preuzeti jedino narudžbe koje su plaćene putem eKupi Internet stranice (kartično ili virmanski). Narudžbe za koje je odabrano osobno preuzimanje na jednoj od eKupi&poKupi lokacija nije moguće platiti gotovinom prilikom preuzimanja.

Prilikom podizanja pripremite potvrdu narudžbe ili broj narudžbe i osobnu iskaznicu. Ako ste predstavnik pravne osobe trebate donijeti i žig te pravne osobe kako bi ovjerili dokument primopredaje.

Bez predočenja osobnog identifikacijskog dokumenta odnosno ovjere pečatom za pravnu osobu neće biti moguće isporučiti robu.

*Preuzimanje proizvoda iz kategorija bijela tehnika, eliptični trenažeri, trake za trčanje i madraci nije moguća. Za njih savjetujemo a koristite uslugu besplatne dostave u stan.

eKupi DUS - Dostava u stan
eKupi svojim kupcima nudi na izbor dostave i posebnu uslugu DUS- Dostava u stan samo za određene kategorije proizvoda na gotovo cijelom zagrebačkom području. Popis svih poštanskih brojeva za koje je dostupna navedena usluga pronađite ovdje
Cijena usluge  Dostava u stan  po narudžbi iznosi 11,99 € i biti će ukalkulirana u ukupnu cijenu kupnje ukoliko je od kupca izabrana ta opcija dostave.
Proizvodi za koje je osigurana usluga DUS- Dostava u stan
•    Televizori
•    Multi split sustavi
•    Klime za dom
•    Perilice rublja
•    Komode i podloge za presvlačenje
•    Sprave za veslanje
•    Klupe za vježbanje
•    Kreveti
•    Namještaj za dječju sobu
•    Štednjaci
•    Kreveti za bebe
•    Madraci
•    Ploče za kuhanje
•    Kuhinjske nape
•    Perilice posuđa
•    Trake za trčanje
•    Pećnice
•    Perilice - sušilice rublja
•    Hladnjaci
•    Bojleri
•    Kreveti za djecu
•    Madraci
•    Sobni bicikli i spinning
•    Sušilice rublja
•    Prijenosne klime
•    Orbitrek
•    Zamrzivači
•    Putni krevetići
•    Klime za ured
•    Multifunkcionalne sprave

Usluga se vrši od ponedjeljka do petka (naknadna odstupanja samo u dogovoru s dostavnom službom).
eKupi napominje svojim kupcima da uzmu u obzir objektivna ograničenja ovog oblika usluge  te ne naručuju uslugu DUS- Dostava u stan kada ju nije objektivno moguće izvršiti. 
Primjerice su to slučajevi kada dostava nije moguća zbog fizičkih prepreka, preuskog prolaza u stanu ili kući do ciljanog mjesta dostave, preuskog ulaza u stan ili kuću, nesigurnog stubišta ili nekog drugog objektivnog razloga zbog kojeg dvije fizičke osobe-dostavljači uz pomoć transportnih kolica ne mogu proizvod donijeti do cilja. 
Korištenje različitih naprava postavljenih od strane kupca u prostoru radi prenošenja predmeta koje bi, po mišljenju kupca, mogle pomoći prilikom dostave, nisu prihvatljive eKupi iz sigurnosnih razloga zaštite na radu kojima štitimo naše dostavljače. 
Prilikom unošenja u stan ili drugi prostor kupac određuje i daje uputu dostavljačima o mjestu na koje proizvod treba biti odložen u ulaznom prostoru. Usluga dostave u stan ne uključuje unos proizvoda u određenu prostoriju, raspakiravanje i smještanje na mjesto za upotrebu. Upozoravamo na moguće tekućine iz npr. perilice za suđe, perilice za veš, koje mogu oštetiti podlogu,  odnosno moguća oštećenja koja na osjetljivom podu mogu napraviti kotačići uslijed težine proizvoda, o  čemu je kupac obavezan voditi računa.

Uz samu dostavu eKupi nudi i prikup starog proizvoda ako je aparat iz kategorije bijele tehnike. Prilikom pripreme starog proizvoda, potrebno je proizvod demontirati i pripremiti blizu izlaza iz stambenog objekta. Isto tako, eKupi nudi i uslugu Ključ u ruke gdje ovlašteni servis izvršava montažu i pripremu uređaja za rad, a kupčev stari uređaj odvozi na reciklažu
 


 

PAKETOMATI

Paketomat je siguran samoposlužni uređaj jednostavan za korištenje, na kojem možete preuzeti svoje eKupi narudžbe već sljedeći radni dan, na paketomatu čija vam lokacija odgovara i u vrijeme koje god vam odgovara.
Naručene i plaćene odabrane proizvode možete osobno preuzeti na slijedećim lokacijama PAKETOMATA:
 

Zagreb - Garden mall  Ul. Rudolfa Kolaka 14., 10 040 Zagreb

Karlovac - Shopping centar Supernova Prilaz Većeslava Holjevca 12

Sisak - Shopping centar Supernova       Zagrebačka ul. 49H

Varaždin - Shopping centar Supernova Optujska ul. 171 A/B/C

Koprivnica - Shopping centar Supernova        Gospodarska ul. 1

Slavonski Brod - Shopping centar Supernova Osječka ul. 284.

Zadar - Shopping centar Supernova      Ul. Akcije Maslenica 1.

Požega - Shopping centar Supernova   Optujska ul. 171 A/B/C

Buzin Buzinski prilaz 10, Buzin

Više informacija o paketomatima možete pogledati ovdje: https://www.ekupi.hr/hr/Osobno-Preuzimanje 

Garancija i servis

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod. , te Zakona o zaštiti potrošača Ekupi d.o.o. smatra da je Kupac time na jasan i razumljiv način unaprijed obavješten o svim podacima koje proizvođač utvrđuje potrebnim i vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.
Komercijalno jamstvo je svaka obveza kojom se prodavatelj ili proizvođač (davatelj jamstva), povrh zakonske obveze prodavatelja koja se odnosi na odgovornost za materijalne nedostatke stvari, obvezuje kupcu vratiti plaćenu cijenu ili zamijeniti, popraviti ili servisirati stvar ako ona ne zadovoljava specifikacije ili druge zahtjeve koji su navedeni u izjavi o jamstvu ili u relevantnom reklamnom materijalu koji je dostupan u trenutku ili prije sklapanja ugovora. Svako komercijalno jamstvo obvezujuće je za davatelja jamstva u skladu s uvjetima utvrđenima u izjavi o komercijalnom jamstvu i povezanom reklamnome materijalu dostupnima u trenutku ili prije sklapanja ugovora.

eKupi ovim putem daje izjavu da je sastavni dio svake Izjave o komercijalnom jamstvu, čak i kada to nije izričito naglašeno u toj Izjavi, da kupac ima prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke stvari temeljem Zakona o obveznim odnosima prema prodavatelju besplatno te da komercijalno jamstvo ne utječe na prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke.

Ukoliko proizvod treba servisirati, molimo da provjerite dokumentaciju o ovlaštenom servisu koju ste dobili uz uređaj te postupite u skladu s uputama ovlaštenog servisa. 

Ukoliko proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s  uputama na jamstvenom listu a ovlašten je obratiti se eKupi s istim ciljem.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon 01/333 8888 ili putem e-maila: 
podrska@ekupi.hr.