text.skipToContent text.skipToNavigation
PP LUX Silvanac zeleni vrhunski 0,75 l + Silvanac zeleni izborna berba 0,375 l+ Silvanac zeleni Jezerac 0,75 lIDEK000336341

Cijena
239,99  kn
PP LUX Silvanac zeleni vrhunski 0,75 l + Silvanac zeleni izborna berba 0,375 l + Silvanac zeleni Jezerac 0,75 l   Silvanac zeleni - vrhunsko vino 0,75...

Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Dostavljamo već od 27.10.2020

PP LUX Silvanac zeleni vrhunski 0,75 l + Silvanac zeleni izborna berba 0,375 l + Silvanac zeleni Jezerac 0,75 l

 

Silvanac zeleni - vrhunsko vino 0,75 l

Jedna od najstarijih sorti na svijetu, danas je ponos vinogorja Orahovice. Vrlo je osjetljiva na teritorij, a upravo je u Orahovici našla idealno stanište i dalje isključivo vrhunska vina.

Dodatni dokaz izvrsnosti ovog vina je i prestižni znak Izvorno hrvatsko. Lijepo strukturirano vino sa savršenim odnosom alkohola i kiselina, vino s osjećajem glatkog baršuna u ustima te završnom očaravajućom aromom zrele zelene jabuke. Ispijati ga možete kao aperitiv, uz predjela i tjestenine s umacima na bazi sira, te uz glavno jela od bijelog mesa ili od plemenite slatkovodne ribe.

Osnovne karakteristike
Tip vina: Vrhunsko suho vino
Boja vina: Bijelo vino
Temperatura serviranja: 10-12°C

 

Silvanac zeleni izborna berba 2011

Silvanac potječe iz Austrije, te je jedna od najstarijih sorti koja se uzgaja i danas, a roditelji su mu traminac i stara sorta austrijska belina, kojoj su “roditelji” krapinska belina (ili bijela belina), pa možemo reći da je djed silvanca zelenog hrvatskog podrijetla. Danas se silvanac uzgaja u više zemalja srednje Europe, u Francuskoj i Njemačkoj pa sve do Transilvanije.

Silvanac je zahtjevna i osjetljiva sorta, naročito na pojavu botrytisa te su stoga predikatna vina Silvanca izuzetno rijetka, jer podrazumijevaju berbu u kasnu jesen ili zimu do kada je teško očuvati grožđe u vinogradu. Topla i sušna jesen pomogla je očuvati grožđe u izvrsnoj kondiciji, uz blagu pojavu plemenite plijesni. Najbolje paše uz slatki kolač od lješnjaka, ali dobro ohlađen može se piti i kao aperitivno vino.

 

Osnovne karakteristike
Tip vina: Vrhunsko slatko vino
Boja vina: Bijelo vino
Temperatura serviranja: 4-6°C

 

Silvanac zeleni Jezerac 0,75 l

U listopadu, poslije redovne berbe, brano je grožđe za ovo vino, s istoimenog položaja (5 Ha). “Jezerac” je položaj koji zbog svog sastava tla, prirodne zaštićenosti od vjetrova i južne ekspozicije, daje najbolje Silvance. Zbog kasnijeg termina berbe, grožđe nakupi više sladora, moguć je ostatak prirodnog šećera u vinu, pa je ovo vino u kategoriji kasne berbe i polusuho je. Boja vina je jača, slamnato žuta, mirisa koji podsjeća na zrelo voće. Snažno tijelo odaje ekstraktno vino s okusom kasne berbe koji nakon kušanja dugo ostaje u ustima.

Preporučamo ga uz snažnija mesna jela, zrele i ne prejako aromatične sireve. Rashladite ga te uživajte u njemu kao aperitivu ili uz manje slatke slastice.

Osnovne karakteristike
Tip vina: Vrhunsko suho vino
Boja vina: Bijelo vino
Temperatura serviranja: 10°C

 

*** Zabranjena je prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina. *** 

Brand PP Orahovica
Tip proizvoda Vino